Κυριακή, Ιανουαρίου 28

Τι λένε τα χέρια για την ηλικία σας;


Τα χέρια λένε πολλά για την ηλικία μας.

Θέλετε να μάθετε την ηλικία του ατόμου που είναι απέναντι σας; Εάν ναι, τότε κοιτάξτε τα χέρια του.
Πράγματι οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται ότι μπορούν με ακρίβεια να υπολογίσουν την ηλικία ενός ατόμου απλά κοιτάζοντας μόνο τα χέρια του.

Η διαπίστωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους επιλέγουν να υποβληθούν σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής του προσώπου ή των βλεφάρων. Η ανανέωση του προσώπου μετά την πλαστική, μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τα χέρια που φαίνονται γερασμένα σε σύγκριση με το πρόσωπο.
Είναι γεγονός, ότι τα χέρια είναι μετά το πρόσωπο τα μέρη του σώματος, που είναι τα πλέον εμφανή στους άλλους. Έτσι λοιπόν όσοι επιθυμούν να φαίνονται νεότεροι κάνοντας πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, ίσως θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τα μυστικά, που είναι σε θέση να αποκαλύπτουν τα χέρια.
Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα που έκαναν Αμερικανοί πλαστικοί χειρούργοι. Οι γιατροί υπέβαλαν μη αλλοιωμένες φωτογραφίες χεριών γυναικών σε εθελοντές και τους ζήτησαν να τοποθετήσουν τα όρια των ηλικιών των γυναικών. Έπρεπε να πουν εάν νόμιζαν ότι τα χέρια που έβλεπαν ανήκαν σε γυναίκες κάτω των 20 ετών, 20 έως 30 ετών, 30 έως 40 ετών, 40 έως 50 ετών, κλπ. Στις πλείστες περιπτώσεις οι εθελοντές κατάφερναν να τοποθετήσουν σωστά την ηλικία των γυναικών.
Σε μια δεύτερη φάση του πειράματος, οι γιατροί έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες των χεριών των γυναικών οι οποίες όμως είχαν αλλοιωθεί ηλεκτρονικά με τη βοήθεια προγραμμάτων γραφικών στον υπολογιστή.
Στις φωτογραφίες αυτές των χεριών, αφαιρέθηκαν ελαττώματα του δέρματος και οι φλέβες που πρόβαλλαν. Επίσης τοποθετήθηκαν κοσμήματα στα χέρια και βάφτηκαν τα νύχια. Οι εθελοντές στην πλειονότητα τους θεώρησαν, ότι τα χέρια στις αλλοιωμένες φωτογραφίες ανήκαν σε νεότερες γυναίκες απ' ότι στην πραγματικότητα.
Όμως, όταν οι αλλοιώσεις αυτές γίνονταν σε χέρια ηλικιωμένων γυναικών με λεπτό δέρμα, σημάδια δέρματος λόγω ηλικίας, ρυτίδες, παραμορφώσεις, προεξέχουσες αρθρώσεις και φλέβες, τότε οι περισσότεροι εθελοντές μπορούσαν να τοποθετήσουν σωστά την ηλικία των γυναικών.
Απ' όλα τα χαρακτηριστικά των γυναικείων χεριών, εκείνο που μπορούσε περισσότερο να μαρτυρά την ηλικία τους, ήταν οι φλέβες που προεξείχαν. Οι εθελοντές όταν έβλεπαν τις τροποποιημένες φωτογραφίες από τις οποίες αφαιρούνταν οι φλέβες που προεξείχαν, θεωρούσαν ότι οι γυναίκες ήσαν νεότερες από ότι στην πραγματικότητα.
Επίσης το βάψιμο των νυχιών και τα κοσμήματα έκαναν τα χέρια να φαίνονται, ότι ανήκουν σε νεότερες γυναίκες.
Βλέπουμε λοιπόν ότι άτομα που κάνουν πλαστική στο πρόσωπο για να φαίνονται νεότερα, πρέπει να ξέρουν ότι τα χέρια δείχνουν σε πολλούς ανθρώπους την πραγματική τους ηλικία.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές θεραπείες σήμερα, που μπορούν να κάνουν τα χέρια να φαίνονται, ότι ανήκουν σε άτομα νεαρότερης ηλικίας από ότι στην πραγματικότητα.
Οι ιατρικές μη χειρουργικές αντιμετωπίσεις, περιλαμβάνουν θεραπείες με λέιζερ και χημική απολέπιση που μπορούν να εξαλείφουν τα σημάδια του δέρματος λόγω ηλικίας.
Οι ενέσεις λίπους μπορούν να δώσουν πληρότητα στο δέρμα των χεριών και να μειώνουν την ορατότητα των φλεβών που προεξέχουν. Επίσης οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να εξαλείψουν φλέβες που δεν χρειάζονται και που αισθητικά ενοχλούν.
Το σημαντικό είναι οι γιατροί που θα αναλάβουν μια τέτοια φροντίδα των χεριών, να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στις ειδικές θεραπείες για τη διατήρηση του πάχους και πληρότητας του δέρματος. Επίσης χρειάζεται να ενημερώνουν σωστά τους ασθενείς τους, για το τι πραγματικά μπορούν να αναμένουν από τις θεραπείες, που θα τους πορσφέρουν, έτσι ώστε να μη δημιουργούν εσφαλμένες ή υπέρμετρες προσδοκίες.

 www.medlook.net