Δευτέρα, Ιανουαρίου 29

Ετοιμάζουν «εκρηκτικές» καταστάσεις οι παρακρατικοί: Συνελήφθη αφγανός στο κέντρο των Αθηνών με πυροκροτητές για βόμβες!

Ετοιμάζουν «εκρηκτικές» καταστάσεις οι παρακρατικοί: Συνελήφθη αφγανός στο κέντρο των Αθηνών με πυροκροτητές για βόμβες!
Αφγανός με ένα εξαιρετικά… περίεργο φορτίο συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο των Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο λαθρομετανάστης μετέφερε περισσότερους από 50 πυροκροτικούς μηχανισμούς όλων των τύπων καθώς και πλειάδα πλαστών ταυτοτήτων.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή του Λυκαβηττού, σε μαγαζί που βρισκόταν ο αφγανός και αρνιόταν να πληρώσει. Αμέσως μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται, ενώ άμεση ήταν η ανάρτηση στο indymedia ότι «συνελήφθη αφγανός σύντροφος».

Το ερώτημα που πλανάται στον αέρα είναι αν ο αφγανός επρόκειτο να παραδώσει τους 50 πυροκροτικούς μηχανισμούς σε ομάδα τζιχαντιστών με σχέδιο για εκατόμβη νεκρών ή στους παρακρατικούς δήθεν αναρχικούς για να σπείρουν τον τρόμο και τον θάνατο, προσφέροντας παράθυρο απόδρασης από τις δύσκολες στιγμές για την μνημονιακή κυβέρνηση.
Βεβαίως, το ερώτημα είναι άνευ περιεχομένου, αφού και άλλες φορές έχει αποδειχτεί η απευθείας συνεργασία μεταξύ τζιχαντιστών και παρακρατικών.
Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί οι αρχές δεν επενέβησαν απευθείας στα προσφυγικά, από όπου ήρθε η ανακοίνωση στήριξης στον αφγανό με τους πυροκροτητές, αλλά δίνουν μέχρι και τώρα χρόνο στους παρακρατικούς να απομακρύνουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, βεβαίως, αφού μονίμως οι παρακρατικοί προσάγονται και ακολούθως πέφτουν τα «τηλέφωνα» και αφήνονται ελεύθεροι.
Πάντως έχει αξία το γεγονός πως η σύλληψη αυτή έγινε την επαύριο της ανακοινώσεως των αναρχικών ότι θα έχουν ένοπλες περιπολίες στην Αθήνα. Ανακοίνωση, η οποία βρήκε τον Τόσκα να πίνει το εσπρεσάκι του και να αδιαφορεί.