Κυριακή, Ιανουαρίου 21

Μετά τα παραμύθια οι... υποσχετικές

Άκουσα πολλά στη Βουλή από τον πρωθυπουργό για το τέλος των μνημονίων, αλλά ούτε κουβέντα για την «καθαρή έξοδο».
Φαίνεται πως και αυτός κατάλαβε ότι το αφήγημα του δεν βγαίνει και το παραμύθι είναι πολύ χοντρό για να το «φάνε» ξανά οι ψηφοφόροι.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Έτσι εμφανίστηκε γενικώς ως ο «απελευθερωτής» της  χώρας από τα μνημόνια. Ξέχασε να μας πει ότι το σημερινό μνημόνιο ο ίδιος το επέβαλε στον ελληνικό λαό με την αριστερή πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την περίφημη «σκληρή» διαπραγμάτευση. Τώρα αποκαλύπτεται πως κάθε άλλο παρά σκληρή ήταν η διαπραγμάτευση  σύμφωνα και με τον πρώην επικεφαλής του EWG
«Πρόθεση τους ήταν να σπαταλήσουν το χρόνο , καθώς πίστευαν ότι στο τέλος εμείς θα υποκύπταμε και θα τους δίναμε χρήματα έτσι κι αλλιώς, χωρίς να κάνουν τίποτα . Του είπαμε τότε σταματήστε να ονειρεύεστε».
Σπουδαία στρατηγική διαπραγμάτευσης!!! Καθυστέρηση παίζεις όταν κερδίζεις και όχι όταν σου έχουν σκίσει τα δίκτυα...
Τελικά, όλοι γνωρίσουμε τι συνέβη και πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έγιναν οι καλύτεροι οι «γιέσμεν» της Ευρώπης και του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να «αλυσοδέσουν» τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια ακόμα στη σκληρή λιτότητα.
Να δούμε όμως, λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός για το τέλος των μνημονίων;
Το μνημόνιο περιέχει δυο βασικούς τομείς, τη δανειακή σύμβαση για τα 80 δισεκατομμύρια του τρίτου προγράμματος και τα οικονομικά μέτρα με τις μεταρρυθμίσεις.   Στις 18 Αύγουστου λήγει η δανειακή σύμβαση, αλλά συνεχίζονται τα μέτρα λιτότητας και η σκληρή εποπτεία από τους δανειστές. Και συνεχίζονται με απαιτητικούς ρυθμούς έως το 2022 και με ηπιότερους έως το 2060, ενώ η περιουσία του κράτους δεσμεύεται από τους δανειστές έως το 2115, σύμφωνα με όσα ψήφισαν οι 153 βουλευτές της λαϊκίστικης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Άρα εδώ ο πρωθυπουργός λέει τη μισή αλήθεια και κρύβει την άλλη μισή με... υποσχετικές για  καλύτερες μέρες.
Πως όμως  θα έρθουν καλύτερες μέρες , που υπόσχεται ; Πως θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, όταν έχει  ψηφίσει το αντίθετο , πως θα μειωθεί η φορολογία όταν ψήφισαν  αύξηση της και τα χαμηλά εισοδήματα , πως θα υπάρξουν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, όταν θα πρέπει να διατηρήσουμε υψηλά πλεονάσματα 3,5%, πως θα έρθουν  επενδύσεις όταν τα ομόλογα μας βρίσκοντας στην κατηγορά «σκουπίδια» και είναι έξι βαθμίδας κάτω από το επίπεδο που ένα ομόλογο θεωρείται ασφαλές για τους επενδύτες;
Ο κ. Τσίπρας τούτη τη φορά θα πρέπει να βρει καλύτερο παραμύθι από το σχίσιμο των μνημονίων.
thecaller.gr