Παρασκευή, Ιανουαρίου 26

Διοργανωτές: Χωρίς κομματικό καπέλο το συλλαλητήριο της Κυριακής

«Τα Παμμακεδονικά σωματεία είναι τα μόνα υπεύθυνα για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων» είπε μεταξύ άλλων η
Γεωργία Μπινάκου, μέλος της επιτροπής διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στο Σύνταγμα.
Χθες, συγκροτήθηκε η επίσημη συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει από εδώ και πέρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να φτάσουμε μέχρι την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία και να ακουστεί για άλλη μία φορά περίτρανα στα πέρατα του κόσμου η φωνή του λαού" σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Μπινάκου και πρόσθεσε:

«Απολύτως κανένας κομματικός φορέας δεν έχει σχέση με την εκδήλωση... Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αμερικής, από εκεί ξεκίνησε κιόλας το θέμα, γιατί εκείνοι ενημέρωσαν για τις διαθέσεις Κοτζιά και ξεκίνησε και το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όλα τα σωματεία τα πολιτιστικά τα Παμμακεδονικά, απόστρατοι αξιωματικοί, όλοι όσοι εκφράζουν ακομμάτιστα τη φωνή του λαού. Δεν έχει κανένας κομματικός φορέας σχέση με την κινητοποίηση του λαού μας». 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ άλλο μέλος εκ των διοργανωτών, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν ομιλίες για να μην ταυτιστεί με κόμματα το συλλαλητήριο ενώ τόνισε ότι θα δεχτούν ομιλίες μόνο από υπερκομματικές προσωπικότητες αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Μίκη Θεοδωράκη. Έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική συνεννόηση με τον μεγάλο μας συνθέτη.

Επίσης δήλωσε ότι το κόστος της διοργάνωσης υπολογίζεται σε 10.000 ευρώ τα οποία όπως υποστήριξε καλύπτονται από την ομογένεια. 

.nooz.gr
 taxalia.