Πολιτικές αντιδράσεις για τη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα UPD

Κριτική από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και από το Ποτάμι | Φωτογραφία ANDREA BONETTI

Σε κεντρικό θέμα της επικαιρότητας αναδείχθηκε η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η σύντροφος του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι αντιδράσεις από κόμματα και εκπροσώπους.
Με ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, ασκεί κριτική στην Μπέττυ Μπαζιάνα και σημειώνει ότι «είναι αργά για δάκρυα». Η κ. Ζαχαράκη χαρακτηρίζει, ακόμη, «προβλητική για όλους τους Έλληνες» τη συνέντευξη της συντρόφου της πρωθυπουργού.
Αναλυτικά:

Είναι αργά για δάκρυα Μπέττυ.
Πήγα κι εγώ σε δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο. Με πατέρα καθηγητή επίσης σε δημόσιο σχολείο. Η ίδια εργάζομαι από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια είδα, τη ζωή μου όπως και των περισσότερων συνομηλίκων μου να γίνεται χειρότερη. Ως εκπαιδευτικός είδα τον μισθό μου να περικόπτεται ξανά και ξανά. Είδα πολλούς φίλους μου να μένουν άνεργοι και πολλούς άλλους να φεύγουν στο εξωτερικό.
Είδα, όμως, και κάποιους άλλους να μεταμορφώνονται. Να αλλάζουν ξαφνικά το στυλ τους και το ύφος τους. Να αποκτούν σε ελάχιστους μήνες την οίηση, την αλαζονεία της εξουσίας που μέχρι πρότινος κατήγγειλαν. Τους είδα να χαριεντίζονται με τους υποτιθέμενους ταξικούς εχθρούς τους, τα παλιά και νέα τζάκια, όπως τα αποκαλούν, και να μην κρύβουν, μάλιστα, ότι το απολαμβάνουν.
Να βγάζουν τρελό έναν ολόκληρο λαό που ξέρει τι άκουσε, τι του υποσχέθηκαν και αν εξαπατήθηκε ή όχι. Να παριστάνουν τους προστάτες των αδύναμων, ενώ ομολογούν ότι καταστρέφουν την μεσαία τάξη, την ώρα που λόγω των δικών τους λαθών υπονόμευσαν το μέλλον όλων μας.
Ενώ για τους εαυτούς τους επιφυλάσσουν ανέσεις, ραγδαία επαγγελματική ανέλιξη και τα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά τους. Κι ας το ονομάζουν όλο αυτό αυταπάτες, τις οποίες πλήρωσε η χώρα μας, ενώ όλοι τους προειδοποιούσαν να μην την οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού.
Ναι, στη συνέντευξη της κυρίας Μπαζιάνα αναφέρομαι. Δεν ήταν μόνον η επιτομή της υποκρισίας. Διότι είναι υποκριτικό να ισχυρίζεται ότι κλαίει στις “επετείους” ενός αχρείαστου δημοψηφίσματος που ο σύζυγός της προκάλεσε, διχάζοντας τους Έλληνες. Χωρίς, όπως απεδείχθη, να υπάρχει κανένας λόγος, αφού μόνος του είχε αποφασίσει το "όχι" να το κάνει “ναι”, πριν καν κλείσουν οι κάλπες.
Η συνέντευξη, όμως, ήταν και βαθιά προσβλητική για όλους τους Έλληνες τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε. Και κυρίως για τους ανθρώπους της γενιάς μου που θα περίμεναν μια, έστω, φράση ειλικρινούς αυτοκριτικής και μεταμέλειας. Δηλαδή μια συγγνώμη.
Και κάτι τελευταίο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι δύο αρνήσεις ισοδυναμούν με μια κατάφαση. Η κ. Μπαζιάνα χρησιμοποίησε τρία “ΔΕΝ” για το σύζυγό της. «Δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα» είπε.
Κα Μπαζιάνα συγγνώμη που θα σας το πω, αλλά ο σύζυγός σας τα έκανε και τα τρία. Πρόδωσε, εξαπάτησε και είπε ψέματα σε έναν ολόκληρο λαό. Και αν κάτι όντως πετύχατε με την συνέντευξή σας είναι να μας το θυμίσετε.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

 Αντίδραση ήρθε και από το Ποτάμι το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει «εδώ δεν είναι βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Εδώ είναι Ευρώπη και η διάκριση των εξουσιών και αποκομματικοποιημένο κράτος ειναι αδιαπραγμάτευτες αρχές».
Τι αναφέρει το Ποτάμι αναλυτικά:
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι... η τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθεί να σου λιώσει το κεφάλι... είναι οι δανειστές-δυνάστες... είναι εκείνοι που εκβιάζουν και οδηγούν στην ασφυξία έναν λαό.
Και όλα αυτά να τα λέει η γυναίκα του Έλληνα Πρωθυπουργού και σύνοδος του στις χαμογελάστες του συναντήσεις με τους ηγέτες της Ευρώπης και του Κόσμου! Αυτούς που τώρα αποκαλεί φασίστες και δεινάστες! Αλλά κάθε 5η Ιουλίου, όπως η ίδια τονίζει "θυμάται το δημοψήφισμα και κλαίει από νεύρα, από οργή" - προφανώς για να ξεσπάσει. Πάντως έναν χρόνο μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2016, κατά την επίσκεψή τους στην Κίνα με τον κ. Τσίπρα ήταν και εκεί μόνο χαμογελαστή.
Ας πάμε όμως και στα πιο σοβαρά. Το πιο επικίνδυνο από όσα είπε η σύζυγος του πρωθυπουργού στη 4σέλιδη συνέντευξή της είναι ο ισχυρισμός της ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία". Το ίδιο λένε και πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, τις εφημερίδες και τα κανάλια. Μόνο έτσι θα αποκτήσει την πλήρη εξουσία το κόμμα και όσοι βέβαια δεν συμφωνούν μαζί μας πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από πειθήνιους κομματικούς υπαλλήλους. Όμως εδώ δεν είναι βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Εδώ είναι Ευρώπη και η διάκριση των εξουσιών και αποκομματικοποιημένο κράτος ειναι αδιαπραγμάτευτες αρχές.


Επικρίσεις από την Κωνσταντοπούλου

Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε κατά της Μπέττυς Μπαζιάνα και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έγραψε στο Facebook:


Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou
14 ώρες πριν
‪Σήμερα έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε Μνημόνιο.
Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις με τουαλέτες και γίνεται καθηγήτρια στην...Κίνα.
Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της τής χτίζει την καριέρα της.
Θα το διαβάσω όλο και θα επανέλθω.

 .efsyn.gr