Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

Δημοσκόπηση Κόλαφος! Οι ΓΥΦΤΟσκοπιανοί Μισούν Τους Ελληνες!

Οι πολίτες του κράτους των Σκοπίων έχουν θετική άποψη για τη γειτονική Σερβία και τη Βουλγαρία, συγχρόνως έχουν αρνητικές απόψεις για το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και την Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών Σκοπίων (IPIS) από τις 16 ως τις 21 Δεκεμβρίου.
Εμπιστοσύνη σε Σερβία και Βουλγαρία
Τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας έδειξαν ότι το 42,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πολύ θετική γνώμη για τη Σερβία, ενώ το 25,8% έχει επίσης, πολύ θετική γνώμη για τη Βουλγαρία.
Δεν «γουστάρουν» Κοσσυφοπέδιο, Ελλάδα και Αλβανία
Αρνητική άποψη έχουν για το Κοσσυφοπέδιο σε ποσοστό 33,3% των ερωτηθέντων, αρνητική, επίσης, για την Ελλάδα σε ποσοστό 28,7%. , ενώ πολύ αρνητική θέση εξέφρασε το 32,8% για την Αλβανία.
Ποιες άλλες χώρες συμπαθούν και ποιες όχι
Οι πολίτες των Σκοπίων εξέφρασαν θετικές απόψεις για τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Τουρκία, ενώ δεν ‘πάνε’ τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 54,5% πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή καμία χώρα δεν αποτελεί άμεση απειλή για χώρα, αλλά, οι περισσότεροι από αυτούς βλέπουν ως απειλή την Ελλάδα, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κοσσυφοπέδιο.



Στην ερώτηση σε ποια χώρα θα θέλατε να ζήσετε, πρώτη, φυσικά η Σερβία

(Στοιχεία από sitel.com.mk)

Πηγή: echedoros-a.gr