Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

Ακάθεκτοι οι Συριζαίοι συνεχίζουν τη συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας παρά το Συλλαλητήριο των δυο εκατομμυρίων Ελλήνων-Είναι στη λογική ότι αρπάξουν όσο είναι κυβέρνηση γιατί μετά θα εξαφανιστούν έτσι τουλάχιστον πιστεύουν. Δεν ξέρουν όμως ότι τους περιμένει η αγχόνη ως ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ετοιμάζεται "οδικός χάρτης" για συμφωνία με τα Σκόπια

Ετοιμάζεται  "οδικός χάρτης" για συμφωνία με τα Σκόπια
Ξημερώνει για την Κυβέρνηση η δύσκολη ημέρα πραγματοποίησης του συλλαλητηρίου για το "Μακεδονικό" ζήτημα. Ανησυχεί το Μαξίμου για ογκωδέστατη διαδήλωση που δύναται να αναδειχθεί σε "κύμα" αντικυβερνητικής οργής ταράσσοντας τα μέχρι σήμερα ήσυχα κοινωνικά ύδατα; Αναπόφευκτα, ναι. 
Εάν κάτι γνωρίζουν από πρώτο "χέρι" στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι …
πλατείες τι σημαίνουν και πώς αποτελούν συχνά εφαλτήριο εξουσίας ( ή κατακρήμνισής της).
Δεν είναι εξάλλου "εξασκημένοι" σε ευρείες κοινωνικές αντιδράσεις κόντρα στην πολιτική τους , γεγονός άλλωστε  για το οποίο επαίρετο ο κ. Τσίπρας.
Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο καλούνται να λύσουν οι ιθύνοντες νόες του πρωθυπουργικού επιτελείου, την επομένη του συλλαλητηρίου και αναλόγως με την πορεία του. 
Δεν κάνει πίσω
Εκείνο πάντως που φαίνεται να έχουν ήδη ξεκαθαρισμένο στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την διακηρυγμένη θέση του ότι θα επιδιώξει εδώ και τώρα λύση για τη χρονίζουσα εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ
Πληροφορίες επιμένουν, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια όσο "μεγαλειώδες" και εάν αποδειχθεί το συλλαλητήριο της Κυριακής, παρότι επισήμως, ουδείς θέλει από την Κυβέρνηση να προκαλέσει το "θυμικό" των διαδηλωτών και να τους "χαρίσει" σε ακραίες εθνικιστικές ομάδες. 
Επ αυτού, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είναι πολύ προσεκτικά στις διατυπώσεις τους:  Δεν είναι εθνικιστές όσοι έχουν "ευαισθησία" με το εν λόγω θέμα μεν αλλά εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια, δεν χαράσσεται, δε. 
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα βγάλει το συλλαλητήριο , ουδόλως αλλάζει, λένε παροικούντες τω Μαξίμου.
 
Οδικός χάρτης με ΠΓΔΜ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Κ", το περιβόητο "Σύμφωνο" με την ΠΓΔΜ το οποίο έχει ήδη αρχίσει να συγγράφει το ΥΠΕΞ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς, είναι ένας "οδικός χάρτης" που θα προβλέπει τα βήματα και τις "υποχωρήσεις" ( ή παραδοχές) που θα κληθούν να γίνουν από Αθήνα και Σκόπια, στον δρόμο για την επίλυση του θέματος και της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής συμφωνίας. 
Καταρχήν, ο "οδικός" αυτός χάρτης, συγγράφεται εν Ελλάδι και θα κομιστεί στους γείτονες για "παρατηρήσεις", "αλλαγές" κλπ. 
Αυτό το κείμενο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από τις αρχές του επόμενου μήνα, ήτοι τον Μάρτιο και θα προβλέπει τις βαθμηδόν υποχρεώσεις των δύο πλευρων, για την τελική συμφωνία
Ίδιες πληροφορίες επιμένουν, ότι δεν θα πρόκειται για "σαλαμοποίηση" της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, αποκρούοντας τις σχετικές αιτιάσεις και την ανησυχία που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση, καθώς στο …τέλος του δρόμου ( όπερ σημαίνει να δώσει η Ελλάδα το "πράσινο" φως για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ), θα υπάρχει η πρόβλεψη για αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ με απαλοιφή των αλυτρωτικών της θέσεων.