Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι… κομματική “μάσα” κουμπάρων




Αυξημένη κατά €2,5 εκατ. είναι η κρατική χορηγία για το έτος 2018 που μοιράστηκαν προ ημερών τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ανέρχεται συνολικά στα €6,6 εκατ. Η αύξηση της κρατικής χορηγίας είναι απότοκο παρασκηνιακής συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν χαλάει χατίρι στους αρχηγούς κομμάτων.
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Σημειώνεται συναφώς ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης
και, κατ’ επέκταση, το Υπουργικό Συμβούλιο ικανοποίησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αίτημα για αύξηση των κοινοβουλευτικών συνεργατών τους.
Αποτέλεσμα, να γίνουν 32 πρόσθετες προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συνεργατών που εργάζονται στη Βουλή για λογαριασμό των κομμάτων και των βουλευτών στους 101, με το κόστος μισθοδοσίας να το επωμίζεται το Κράτος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδιο ποσό, δηλαδή €6,6 εκατ., μοιράστηκαν και πέρυσι τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τη διαφορά όμως ότι το ποσό των €2,5 εκατ. καταβλήθηκε ως έκτακτη κρατική χορηγία λόγω των προεδρικών εκλογών. Με σκοπό, δηλαδή, να καλύψουν τα κόμματα τις προεκλογικές τους δαπάνες.
Για φέτος, αντί να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, αυτό που έγινε ήταν να ενσωματωθεί στο συνολικό ποσό της τακτικής κρατικής χορηγίας, αυξάνοντας έτσι κατά €2,5 εκατ. το ρευστό στα κομματικά ταμεία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, εύλογα τίθεται το ερώτημα κατά πόσο τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα λάβουν άλλα €2,5 εκατ. ως έκτακτη κρατική χορηγία προκειμένου να καλύψουν τις εκλογικές τους δαπάνες στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

 http://www.defence-point.gr/news/prota-vgeni-i-psychi-