Τρίτη, Φεβρουαρίου 27

ΠΑΣΟΚ:«Ο κύριος Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός και ηθικός αυτουργός της προκλητικής στάσης των υπουργών του. Και όλους να τους παραιτήσει τίποτε δεν τον ξεπλένει»

Αλλοι 3 σε επιδότηση ενοικίου

Παραιτήθηκε και ο υπ. Οικονομίας, Γ. Παπαδημητρίου, πυροδοτώντας σενάρια για ανασχηματισμό

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Παπαδημητρίου, σε συνέχεια της υπόθεσης με το επίδομα ενοικίου ύψους €1.000 το μήνα το οποίο εισέπραττε σύζυγός του, Ρ. Αντωνοπούλου, η οποία χθες για τον ίδιο λόγο
παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας (δείτε εδώ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό ήδη από το βράδυ της Δευτέρας και υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Το Μαξίμου, με λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για την προσφορά του. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».


Προς μίνι ανασχηματισμό
Οι δύο διαδοχικές παραιτήσεις, σε συνδυασμό με το κενό το οποίο υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας μετά την παραίτηση του Κ. Ζουράρι, έχουν πυροδοτήσει σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης (που δεν αποκλείεται να προχωρήσει μέχρι και την Πέμπτη) η έκταση του οποίου αναμένεται να φανεί. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, καθώς και η θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας.
Ερωτηματικά υπάρχουν και για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς τις προηγούμενες μέρες ο Γ. Μουζάλας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με υπερκόπωση και η υγεία του φέρεται να είναι κλονισμένη. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενδεχόμενο αντικατάστασης της κ. Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και του Ν. Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πάντως μοιάζει δύσκολο ο ανασχηματισμός να είναι ριζικός, καθώς εν όψει της τέταρτης αξιολόγησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας. Επίσης, σταθερός στη θέση του μοιάζει να είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Τέλος, δεν προκύπτει κάποια πληροφορία για οποιαδήποτε πρόθεση αντικατάστασης ή μετακίνησης του Π. Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Π. Χρηστίδης: Πολιτικός και ηθικός αυτουργός ο Α. Τσίπρας
Πολιτικές και ηθικές ευθύνες καταλόγισε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.
«Ο κύριος Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός και ηθικός αυτουργός της προκλητικής στάσης των υπουργών του. Και όλους να τους παραιτήσει τίποτε δεν τον ξεπλένει» τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Ευχαριστίες της Ένωσης Κεντρώων για την απόλυση των Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου
Τις ευχαριστίες της στον κ. Τσίπρα για την «απόλυση του ζεύγους Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση» εξέφρασε, με σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας, ωστόσο, στον πρωθυπουργό ότι «πρέπει να απολύσει και πολλούς άλλους, με μεγαλύτερα αδικήματα».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr