Τρίτη, Φεβρουαρίου 27

Το ζεύγος Ρ.Αντωνοπούλου – Δ.Παπαδημητρίου είναι “λαμόγια”;

Σε μια χώρα που κόβονται μισθοί, επιδόματα, συντάξεις στους φτωχούς, από μια κυβέρνηση στην οποία και οι δύο συμμετέχουν, σε μια χώρα που οι νέοι στήνονται στις ουρές για 300 ευρώ για μια δουλειά ή μεταναστεύουν, είναι μεγάλη πρόκληση και οφείλει ο Πρωθυπουργός, για ΗΘΙΚΟΥΣ λόγους να τους αποπέμψει.
Ψυχραμία …σύντροφοι!
Την κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, δεν την γνωρίζω. Ούτε και τον σύντροφό της, υπουργό Οικονομικών κ.Δ.Παπαδημητρίου.
Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, απλά έχω καταλάβει ότι είναι δύο σοβαροί άνθρωποι, με όλα τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, ο καθένας στο πόστο του, που δουλεύουν και δεν twitt-άρουν
ολημερίς, χωρίς φανφάρες και βερμπαλισμούς, χωρίς συμμετοχή στις τηλεμαχίες στα τηλεπαράθυρα. Θετικό ή  αρνητικό το έργο τους, είναι θέμα του καθενός να το κρίνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για αντωνοπουλου παπαδημητριουΑριστεροί, με την έννοια που δίνουμε εμείς στην Ελλάδα στον όρο, σίγουρα δεν είναι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να είναι, αφού έχουν ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενοι εκεί;
Λαμόγια, με την ευκολία με την οποία εμείς δίνουμε αυτό τον χαρακτηρισμό σε όποιον δεν μας αρέσει ή είναι κομματικά αντίπαλος,  επίσης δεν μου φαίνονται.
Το ότι έκαναν όμως χρήση ενός νόμου μνημονιακού που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η κυρία Αντωνοπούλου παίρνει χίλια ευρώ το μήνα για να πληρώνει το νοίκι της στο Κολωνάκι, καθώς έχει “βάση” τη Νέα Υόρκη, κάθε άλλο παρά τιμά την ίδια αλλά και τον κ.Παπαδημητρίου.
Σε μια χώρα που κόβονται μισθοί, επιδόματα, συντάξεις στους φτωχούς, από μια κυβέρνηση στην οποία και οι δύο συμμετέχουν, σε μια χώρα που οι νέοι στήνονται στις ουρές για 300 ευρώ για μια δουλειά ή μεταναστεύουν, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία να κάνουν χρήση του νόμου για την επιδότηση ενοικίου οι δύο υπουργοί. Είναι αντίθετα, μεγάλη πρόκληση και οφείλει ο Πρωθυπουργός, για ΗΘΙΚΟΥΣ λόγους να τους αποπέμψει.
Πέρα από τα ανόητα περί “ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς” και λοιπά κουραφέξαλα, που έχουν εφεύρει οι τηλεπαραθυράκηδες για να δικαιολογούν την ΑΠΟΤΥΧΙΑ τους σε πολλούς τομείς του κυβερνητικού έργου.
Η Ελλάδα, δεν πρόκειται να ζήσει και να προχωρήσει με τα …ηθικά πλεονεκτήματα του ενός ή του άλλου. Ας κάνουν οι υπουργοί αυτό που πρέπει, ας ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις, ας δουν πως μπορούν να ελαφρύνουν τους Έλληνες από τους φόρους και ας αφήσουν τα …ηθικά πλεονεκτήματα. Καλά είναι, αλλά δεν …τρώγονται!
Και σε τελική ανάλυση, αν είναι τόσο του…ηθικού, υπάρχει και η επιλογή του μοναχισμού στο Άγιον όρος!
Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]