ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΣΕ ΝΕΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΣΕ ΝΕΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ
Από το 1974 και μετά οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας φέρθηκαν όπως και οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι αυτοκράτορες του 1195-1204.

Greek Spirit
To1195 Αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι ο Ισαάκιος Β.
Ο αδελφός του Αλέξιος Άγγελος που εποφθαλμιούσε τον θρόνο εκμεταλλεύτηκε την απουσία σε ταξίδι του αδερφού του για να ανακηρυχτεί ο ίδιος Αυτοκράτορας με την

στήριξη του στρατού. Κατόπιν συνέλαβε τον εκθρονισμένο αδελφό του και τον γιό του Αλέξιο και τους φυλάκισε. Ο Αλέξιος Γ΄Άγγελος αφού έχει εκαθαρίσει τους δύο κύριους αντίπαλους του, αδερφό κι ανιψιό του, αλλάζει το επίθετο του σε Κομνηνός .


Το 1201 ο γιός του εκθρονισμένου Ισσάκιου Β΄και ανιψιός του σφετεριστή Αλέξιου Γ΄Κομνηνού, ο Αλέξιος 'Αγγελος,βρίσκεται στην Βενετία ως εξόριστος πρίγκιπας.
Εκεί έρχεται σε επαφή με τον ηγέτη των σταυροφόρων 4ης σταυροφορίας Βονιφάτιο Μομφερατικό και του προτείνει την ένωση των εκκλησιών και την χρηματοδότηση των σταυροφόρων για να συνεχίσουν την σταυροφορία τους σε Αίγυπτο και Άγιους τόπους από τα ταμεία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εάν οι σταυροφόροι τον βοηθούσαν να εκδιώξει από τον θρόνο τον θείο του Αλέξιο Γ΄ Κομνηνό. Ο αρχηγός των σταυροφόρων Βονιφάτιος Μομφερατικός δέχθηκε την πρόταση και τον Ιούνιο του 1203 οι περίπου 35,000 σταυροφόροι καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη με τον στόλο της Βενετίας.Ο Αλέξιος Γ΄Κομνηνός εγκαταλείπει χωρίς μάχη την Πόλη και ο ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος ενθρονίζεται .Αμέσως διαπιστώνει ότι τα ταμεία της Αυτοκρατορίας είναι άδεια και ζητά από τους σταυροφόρους πίστωση χρόνου προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί.

Ο χειμώνας του 1203 περνάει με τους σταυροφόρους να έχουν στρατοπεδεύσει στην Κωνσταντινούπολη και να περιμένουν με ανυπομονησία ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν μέρα με την μέρα τους θησαυρούς της Πόλης.Το καλοκαίρι του 1204 οι σταυροφόροι καταλαβαίνουν ότι ο Αλέξιος Άγγελος δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσει την συμφωνία και επιτίθενται στην Πόλη η οποία είχε εγκαταλειφθεί από τον Αυτοκράτορα και τα στρατεύματα. Μόνο οι Βαράγγοι, οι Ρωσοσκανδιαναυοί μισθοφόροι της αυτοκρατορικής φρουράς πιστοί στο καθήκον προτάσσουν αντίσταση αλλά τελικά ηττώνται. Οι σταυροφόροι επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία από την οποία η Πόλη δεν ανέκαμψε ποτέ για τα επόμενα 250 χρόνια μέχρι την άλωση από τους Τούρκους το 1453.

Η άλωση του 1204 απο τους σταυροφόρους δεν θα είχε συμβεί εάν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες και αριστοκράτες δεν την είχαν προκαλέσει.

Ο σφετεριστήςής Αλέξιος Γ΄Κομνηνός αφού φυλάκισε τον αδερφό του δεν επέδειξε καμία ικανότητα στην αναδιοργάνωση της αυτοκρατορίας και δεν αντιστάθηκε ούτε για την τιμή των όπλων όταν οι σταυροφόροι αποβιβάστηκαν το 1203.

Ο δε ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος, γιος του αδερφού του που είχε φυλακισθεί, φέρθηκε με τον πιο προδοτικό τρόπο πείθοντας τους σταυροφόρους να εκθρονίσουν τον θείο του με αντάλλαγμα τον χρυσό του αυτοκρατορικού ταμείου .

Οι σταυροφόροι της 4ης σταυροφορίας δεν σκόπευαν να επιτεθούν στην Πόλη, ούτε καν να περάσουν από εκεί. Αντιθέτως, σχεδίαζαν να περάσουν από την Βόρεια Ιταλία στην Αίγυπτο χρησιμοποιώντας τον Ενετικό στόλο .Ωστόσο η έλλειψη χρημάτων τους ανάγκασε να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Βόρεια Ιταλία για δύο χρόνια και εκεί δέχθηκαν την πρόταση του εξόριστου πρίγκιπα Αλέξιου Άγγελου .

Το δεν μένος τους εναντίον της Πόλης και η λεηλασία δεν είχε θρησκευτικά κίνητρα αλλά επρόκειτο για αντεκδίκηση σε μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε, όταν δηλαδή μετά από ένα χρόνο κατάλαβαν ότι δεν θα έπαιρναν ποτέ τα συμφωνηθέντα απο το θησαυροφυλάκιο. Οι σταυροφόροι λεηλάτησαν με μανία την Πόλη διότι κατά την παραμονή του εκεί τον χειμώνα του 1203 παραμονή τους εκεί τον χειμώνα του 1203 διαπίστωσαν ότι αποτελούσε εύκολο στόχο εφόσον ο Αλέξιος Άγγελος που είχαν βοηθήσει να πάρει την εξουσία παρέλαβε χάος και διάλυση και ο ίδιος δεν είχε την ικανότητα να διορθώσει τίποτα.

Η άλωση απο τους σταυροφόρους το 1204 χρησιμοποιήθηκε από τον ανώτερο κλήρο για τους επόμενους δύο αιώνες ως η δικαιολογία για την μη ένωση των εκκλησιών και έτσι τις παραμονές του 1453 η Πόλη έμεινε χωρίς σύμμαχους απο την Δύση.

Από το 1974 και μετά οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας φέρθηκαν όπως και οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι αυτοκράτορες του 1195-1204.

Πολιτικά παιχνίδια, διάφοροι δήθεν εξόριστοι έρχονταν στην Ελλάδα ως πολιτικοί σωτήρες για να σφετεριστούν την εξουσία , έτοιμοι να παραδώσουν τον πλούτο και το έδαφος της χώρας στους δυτικούς αφέντες τους όταν θα καταλάμβαναν την εξουσία. Η μεταπολίτευση είναι μια ιστορική περίοδος απο τέτοια παραδείγματα. Τα νέα πολίτικα κόματα,η αποβιομηχάνιση, η είσοδος στην ευρωζώνη και τελικά στην επιτήρηση του ΔΝΤ και Γερμανών θυμίζουν την άλωση του 1204 η οποία όπως τότε έτσι και σήμερα θα οδηγήσει σε νέα σκλαβιά απο τους Οθωμανούς.

Παρόλα αυτά μας αρέσει να ζούμε με μύθους και την μισή αλήθεια. Κατηγορούμε τους ''Παπικούς'' και ''Δυτικούς΄΄ αλλά αρνούσαστε να παραδεχθούμε ότι εμείς προκαλούμε την μοίρα μας και ότι στη διεθνή σκακιέρα δεν συγχωρείται η βλακεία.

Άραγε φταίνε οι σταυροφόροι για το το ότι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες επεδείκνυαν μεγάλο ταλέντο στις συνομωσίες και στους σφετερισμούς αντί να οργανώσουν την διαλυμένη αυτοκρατορία τους;
Ποιος άραγε σας έχει πει επίσημα και απερίφραστα ότι για την άλωση του 1204 ευθύνη φέρουν αποκλειστικά και μόνο ο σφετεριστής Αλέξιος Γ Κομνηνός και ο ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος που έταξε στους σταυροφόρους χρήμα και χρυσάφι για τον ανεβάσουν στον θρόνο ;

Είστε σίγουροι ότι φταίνε μόνο οι Γερμανοί για την σημερινή διάλυση;


ΠΗΓΗ: hellenicsunrise2