Σάββατο, Φεβρουαρίου 24

Ο Elon Musk, η εξειδίκευση και τα κορόιδα

του ΚΚ2.
Ακούμε πως οι Έλληνες εργαζόμενοι, στελέχη και απόφοιτοι που αποδημούν λόγω κρίσης διαπρέπουν, μην πω πως είναι και περιζήτητοι, στον υπόλοιπο κόσμο. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα, συχνά-πυκνά ακούγεται πως «οι επιχειρήσεις δε βρίσκουν εξειδικευμένα στελέχη». Προφανώς θα ήθελαν να έχουν πιστοποιητικά ECDL τα βρέφη και 10ετή εμπειρία σε SQL οι γυμνασιόπαιδες.

Και η απορία αναδύεται εύλογη:  Τι διάολο, πως οι Έλληνες απόφοιτοι, άνεργοι ή εργαζόμενοι με μισθούς πείνας έχουν την «εξειδίκευση» να βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούν να διαπρέψουν στην Ελλάδα των καφετεριών, σουβλατζίδικων και παρασκευαστήριων street food και φαλαφέλ;
Λες και στην Ελλάδα γίνονται οι τρελές επενδύσεις και δεν προλαβαίνουν να προσλαμβάνουν Assistant Account Executives οι επιχειρήσεις. H έκανε ο Elon Musk καμιά επένδυση στην Ελλάδα σε ρομποτική νανοτεχνολογία, δεν βρίσκει στελέχη και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Νομίζω ότι ωσότου τα πανεπιστήμια μας ξαναγίνουν πρωτίστως πανεπιστήμια και  κατά δεύτερον εκσυγχρονίσουν τα προγράμματά τους, καλό θα ήταν στο βαθμό που τους αναλογεί οι επιχειρήσεις και οι recruiters (όσοι έχουν απομείνει) να δουν τι θα κάνουν με το υπάρχον δυναμικό που τους προσφέρεται. Να το εκπαιδεύσουν και να μην έχουν παλαβές απαιτήσεις λόγω ανεργίας. Να μη μας φύγουν και άλλοι άξιοι Έλληνες.
Διότι οι εξαιρέσεις που κάποιοι επιχειρηματίες φαντασιώνονται για υπαλλήλους, την έχουν κάνει ήδη για εξωτερικό όπου θα πληρωθούν δίκαια για την προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν -και μισθολογικά και επαγγελματικά- από τους υπόλοιπους και όχι για να παίρνουν μισθούς-φιλοδωρήματα που έλεγε τω πάλαι ποτέ και μια ψυχή…
Εκτός αν ψάχνουν για κορόιδα. Οπότε ας μας πουν εάν τελικά τις συγκεκριμένες θέσεις βρίσκουν να τις επανδρώσουν οπότε τσάμπα η φασαρία. Η πως εάν δεν βρουν τους κατάλληλους, δεν τις επανδρώνουν καν, οπότε μάλλον δεν χρειαζόταν να τις ανοίξουν και να τις προσφέρουν εξ αρχής. Οπότε μας δουλεύουν.
Η ακόμα χειρότερα, λένε αρλούμπες για να εκβιάζουν την κοινωνία στην αγορά εργασίας να δεχτούν μισθούς πείνας. Πράγμα που είναι ανήθικο.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν γιατί η διαδικασία ανασυγκρότησης που θα απαιτηθεί αφού φύγει η κυβέρνηση των κακεντρεχών και συμπλεγματικών ανικάνων, θα απαιτήσει τεράστια συλλογική προσπάθεια και ωριμότητα εκ μέρους όλων. Και όχι επιτηδευμένους παρτακισμούς σε ένα ερημωμένο οικονομικό τοπίο και πομφόλυγες περί δήθεν έλλειψης «εξειδικευμένων». Σε μια χώρα με τερατώδη ανεργία που δεν παράγει ούτε ακτίνες ποδηλάτων!!!
Ντροπή και Έλεος!!!