«Σχέδιο εξόντωσης» βλέπει ο αληταράς Στουρνάρας στην εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό» τονίζει σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Novartis o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου επισημαίνει ότι έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».

Ακολούθως, ο κεντρικός τραπεζίτης επαναλαμβάνει πως πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει ως στόχο την εξόντωσή του, υποστηρίζοντας πως  «η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την υπεράσπισή του, ο Γ. Στουρνάρας δεν διστάζει να προσφύγει ακόμα και στο βιβλίο Βαρουφάκη, το οποίο έχει επανειλημμένα υποβιβάσει ο ίδιος και άλλα σημαίνοντα στελέχη του τραπεζικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας πως η αποπομπή του από την ΤτΕ υπήρξε στόχος και κατά το παρελθόν, «προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί».

Ακόμη, χαρακτηρίζει «πρωτοφανείς» τις κατηγορίες που στηρίζονται, όπως επισημαίνει, αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι, όπως αναφέρει, ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής του.

Επίσης, ο κεντρικός τραπεζίτης στέκεται στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά τη δική του θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας πως «έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου, στο διάστημα 2012-2014, η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας».

«Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν παρεισφρήσει ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975» συνεχίζει ο Γ. Στουρνάρας.

«Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πώς αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση» αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του ΙΟΒΕ και της Εμπορικής Τράπεζας.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν! Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις» κατέληξε αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ στην υπόθεσή του.