Τρίτη, Μαρτίου 20

1.000 συμβάσεις για διοικητικούς και τεχνικούς στη ΔΕΗ

Κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Αθήνα 
Σε προσλήψεις συνολικά 1.000 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ το επόμενο χρονικό διάστημα, με προκηρύξεις που θα εκδοθούν από τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Οι πρώτες προκηρύξεις αναμένονται εντός του Απριλίου και οι τελευταίες μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων και θα προκηρυχθούν σταδιακά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της ΔΕΗ και τα ορυχεία μόλις εκδοθεί η σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι νέες προσλήψεις αφορούν:

 Διοικητικούς υπαλλήλους με πτυχίο ΑΕΙ ή δίπλωμα ΙΕΚ. Θα ζητηθούν δύο ειδικότητες: ΠΕ Υπάλληλοι Γραφείου και ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου. Πέραν του τίτλου σπουδών, το μόνο επιπλέον προσόν που απαιτείται είναι ο χειρισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απασχοληθούν στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ, στην Αττική και την περιφέρεια, κυρίως για τη ενίσχυση του προσωπικού που ασχολείται με τους διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 Τεχνικό προσωπικό για τα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής σε όλη τη χώρα, όπου και θα καλύψουν την πλειονότητα των θέσεων. Θα ζητηθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ –ΤΕΙ, κυρίως, όμως, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: ΔΕ Μηχανοτεχνικοί, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών, ΔΕ Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων, ΔΕ Τεχνίτες Ορυχείων κ.λπ.. Για όλες τις ειδικότητες θα απαιτηθεί άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ώς 65 ετών.
Για την επιλογή τους θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 2190/94 και συγκεκριμένα: Χρόνος ανεργίας, εμπειρία, κοινωνικές ιδιότητες, αριθμός ανηλίκων τέκνων, βαθμός τίτλου σπουδών.

158 μόνιμοι στον ΔΕΔΔΗΕ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το σχέδιο προκήρυξης για την πρόσληψη 158 μονίμων υπαλλήλων στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που αναμένεται να εκδοθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και Τεχνολογικής ή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Από τον συνολικό αριθμό των 158 θέσεων, οι περισσότερες θα διατεθούν στην κατηγορία ΔΕ για την πρόσληψη τεχνικών διαφόρων ειδικεύσεων, κυρίως Ηλεκτροτεχνιτών και Μηχανοτεχνιτών Δικτύων.
Θα επιλεγούν επίσης πτυχιούχοι Πληροφορικής, μηχανικοί πολυτεχνικών ειδικεύσεων και διοικητικό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα ΙΕΚ.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Μηχανικοί́, ΔΕ Τεχνικοί́ (Μέσης Εκπαίδευσης), ΤΕ Τεχνολόγοι Μηχανικοί́, ΠΕ Οικονομολόγοι και ΠΕ Επιστήμονες Πληροφορικής.
 Στην κατηγορία ΔΕ θα ζητηθεί, κυρίως, η ειδικότητα ηλεκτρονικοί δικτύων, με πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΕ (Α' ή Β' κύκλου), ή ΤΕΛ, ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών.
 Στην κατηγορία ΤΕ θα ζητηθούν, κυρίως, ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί και μηχανικοί αυτοματισμού. Απαραίτητη και για τις δύο ειδικότητες η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
 Στην κατηγορία ΠΕ θα επιλεγούν, κυρίως, υποψήφιοι των ειδικοτήτων: Ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί, διοικητικοί – οικονομικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής. Για τους μηχανικούς είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος, η καλή γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Για τους διοικητικούς αρκεί η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Βασικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων αποτελεί η εμπειρία αλλά και η εντοπιότητα, για όσους δηλώσουν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και νησιά.
Σημειώνεται ότι οι διορισθέντες που θα δηλώσουν εντοπιότητα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο πόστο τους για μια 10ετία χωρίς να ζητήσουν μετάθεση ή απόσπαση σε άλλη υπηρεσία.
 .efsyn.gr