Μακρόν εναντίον προσφύγων και μεταναστών

Ο «επαναστάτης» Εμανουέλ Μακρόν, όπως τον είχαν ονομάσει πολλά κυρίαρχα μέσα στη Γαλλία, πριν την εκλογή του, ακολουθεί τις «προτεραιότητες» της ακροδεξιάς του καμουφλαρισμένου φασισμού της Μαρίν Λεπέν, και στρέφεται εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο αγαπημένος των πολυεθνικών Μακρόν (πρώην μεγαλοστέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Ρότσιλντ) προωθεί νέο νόμο με αυστηρότερες ποινές για «παράνομη» είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, διπλασιάζει το χρόνο, έως και 90 μέρες, της κράτησης των προσφύγων από τις αστυνομικές αρχές. Με το νομοσχέδιο συντομεύεται η διαδικασία εξέταση των αιτημάτων ασύλου από τον ένα χρόνο (με την περίπτωση έφεσης) σε έξι μήνες, η διέλευση μεταναστών χωρίς έγγραφα ποινικοποιείται με ένα χρόνο φυλάκισης ή πρόστιμο 3750 ευρώ, επισπεύδεται η απέλαση για εκείνους που θα χαρακτηρίζονται οικονομικοί μετανάστες. Το νομοσχέδιο θα έρθει στη γαλλική Βουλή τον Απρίλιο. Σημειώνεται πως το 2017 κατέθεσαν αίτημα ασύλου στη Γαλλία 100.000 άτομα -αύξηση κατά 17% σε σχέση με το 2016- και εγκρίθηκε στο 36% των αιτούντων το καθεστώς του πρόσφυγα.

Ο «επαναστάτης» Μακρόν, τόσο «ευαίσθητος» ώστε να αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι σχεδιασμοί της κυρίαρχης τάξης της χώρας του μαζί με τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ δημιουργούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών με πολέμους, συρράξεις και οικονομική διείσδυση, με αυτό το νόμο «βοηθάει» στην αντιμετώπιση των μεταναστών σαν «λαθραίους» στη ζωή μέσα γαλλική κοινωνία. Αποδεικνύει το «ανθρωπιστικό» πρόσωπο εκείνων που τον στήριξαν και τον στηρίζουν, και ανοίγει το δρόμο για ακόμα χειρότερη αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή

 http://teleytaiaexodos.blogspot.gr