Τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης: Ποια πρότυπα δημιουργούν;


Γεια σας,

Το στοιχείο της επιβίωσης έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες των παιχνιδιών μπαίνουν καλά στο ρόλο του Ροβινσώνα, κάτι που εντείνει το ένστικτο της επιβίωσής τους, καθώς εφοδιάζονται με τις απολύτως απαραίτητες πρώτες ύλες και καλούνται να δημιουργήσουν αντικείμενα ή να μονομαχήσουν για την τροφή τους ώστε να κρατηθούν ζωντανοί...Ποια επίδραση έχει όμως η διαδικασία αυτή στην ψυχολογία τους και στην υγεία τους; Με αφορμή μάλιστα τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα προς συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίες παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα σώματος (λιγότερο αθλητική) από τους συμπαίκτες τους, ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα πρότυπα που δημιουργούνται μέσα από τα παιχνίδια αυτά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μου «Τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης: Ποια πρότυπα δημιουργούν;», στο παρακάτω link:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/15858-tileoptika-paixnidia-epiviosis-poia-protypa-dimiourgoyn

Εάν μάλιστα θεωρείτε ότι θα ενδιαφέρει και το κοινό σας, μπορείτε να το αναδημοσιεύσετε! Θα εκτιμούσα πολύ εάν συμπεριλάβετε το link της αρχικής πηγής στην αναδημοσίευσή σας.

Με εκτίμηση,
tsiouli-dietitian Ελίνα Τσιούλη,
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc
Υ.Γ.: Θα χαρώ να μου στείλετε όποια απορία έχετε!