Πέμπτη, Απριλίου 19

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό και η τελευταία σταγόνα υπομονής και ανοχής του Ελληνικού Λαού στην κατά καιρούς θρασύτατη συμπεριφορά, αυτού του συνονθυλεύματος, του Κράτους των Σκοπίων. Ώστε! να πιστεύει πλέον απόλυτα, ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας Πολίτης,
είναι ουτοπία να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις για το όνομα με το κράτος αυτό. Παρακάτω επισημαίνω δηλώσεις κ.λπ. για του λόγου το αληθές.

- Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο προ καιρού Καρναβάλι της πόλεως Βέβτσιανη των Σκοπίων, να προσβάλλουν βάναυσα το Εθνικό λάβαρο της πατρίδος μας (σημαία).
- Οι κατά καιρούς δηλώσεις διαφόρων τιτλούχων του Κράτους των Σκοπίων και σήμερα ακόμη μάλιστα, όπως π.χ. «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα Μακεδονία», «δεν διαπραγματευόμαστε εθνότητα διότι είμαστε συνέχεια του Μακεδονικού Έθνους και κύριοι κληρονόμοι της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και ακόμη «… δεν αλλάζουμε το Σύνταγμά μας, να το αλλάξει η Ελλάς».
- Πέραν των δηλώσεων αυτών, υπάρχουν και αντίθετες δηλώσεις κατά καιρούς Σκοπιανών, Πρωθυπουργών (Grigoriev, Georgievski), Δημάρχων των Σκοπίων (Gzeev, Silekov), Καθηγητών του Πανεπιστημίου των Σκοπίων (Deskoski, κ.ά.), Πρέσβης των Σκοπίων στις ΗΠΑ (Acevska, κ.ά.), οι οποίοι ευθαρσώς πήραν θέση ότι το Κράτος των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με την Μακεδονία ούτε εθνολογικά, ούτε Ιστορικά, ούτε και γλωσσικά και ότι εμείς είμαστε Σλάβοι.

Το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι Μόνο Ελληνική έχει εξαντληθεί πλέον, από εκατοντάδες Έλληνες και ξένους Ιστορικούς, αρθρογράφους, δημοσιογράφους και πλήθος πανεπιστημιακών Ελλήνων και ξένων, με σημαιοφόρους τον αείμνηστο Νικ. Μάρτη και δυστυχώς με θλίψη μου το λέω, μέχρι πρότινος Νικ. Μέρτζο. Επίσης το τρίτομο έργο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» των Ιστορικών H.G.L. HAMMON και F.W. WALBANT, πολλά διευκρινίζουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την Εθνότητα και την Μακεδονική γλώσσα.
Τέλος! τα σημερινά σύνορα μεταξύ Μακεδονίας και Σκοπίων το ακριβέστερο Σερβίας, χαράχθηκαν μετά τους Βαλκανικούς πολέμους με αποτέλεσμα το 6% της Μακεδονίας (περιοχές Γευγελή-Μοναστηρίου) να βρεθούν στο Κράτος των Σκοπίων και το 3% στην περιοχή του Πιρίν στην Βουλγαρία.
Από την άλλη μεριά έχουμε, την παράξενη και πέρα ως πέρα αδικαιολόγητη συμπεριφορά, σε ότι αφορά την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων της δικής μας Κυβέρνησής. Προσπαθεί να δώσει το όνομα της «Μακεδονίας» στα Σκόπια με γεωγραφικό προσδιορισμό, χωρίς να είναι πρόβλημα δικό μας και σχεδόν ικετεύοντας να δεχθούν το όνομα, με την προϋπόθεση να τροποποιήσουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμα, την γλώσσα και την Εθνότητα.
Μέγα λάθος! για τους κάτωθι λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ: Ενώ επισήμως ο Ο.Η.Ε. και η Ε.Ε. την αναγνωρίζει μέχρι τακτοποιήσεως του ονόματος «Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι Σκοπιανοί κυκλοφορούν με το όνομα «Μακεδονία» και κανείς δεν επεμβαίνει. Σκεφτείτε εάν αποκτήσουν το όνομα «Άνω Μακεδονία», που το «Άνω» είναι πιο ισχυρό από το «Πρώην» και μάλιστα με Ελληνική υπογραφή, ποιος! θα την εμποδίσει να λέγεται Μακεδονία καθ’ όσον άλλο Κράτος Μακεδονίας δεν υπάρχει;
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ας υποθέσουμε ότι, οι Σκοπιανοί δέχονται ν’ αλλάξουν το Σύνταγμά τους και παίρνουν το όνομα της Μακεδονίας και ας υποθέσουμε το απίθανο βέβαια, να πάρουν την Ελληνική υπογραφή, αφού πρώτα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Τότε λοιπόν έρχεται η σκληρή πραγματικότης ˙  Ποιος! θα τους εμποδίσει αργότερα ν’ αλλάξουν και πάλι το Σύνταγμά τους; κανείς αυτό λέει η σκληρή πραγματικότητα.
Είναι απορίας άξιον, πώς! μετά από τα παραπάνω, να προσπαθεί η Κυβέρνηση σχεδόν εκλιπαρώντας, να της δώσει το όνομα της «Μακεδονίας» στα Σκόπια, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της, όλα τα ανωτέρω στοιχεία και όχι μόνον αυτά, αλλά και πολλά αναφερθέντα κατά καιρούς και προπαντός ούτε την φωνή και την διαμαρτυρία του Ελληνικού λαού. Τότε! περί ποίας Δημοκρατίας μιλάμε.
       Έλεγε ο αείμνηστος Νικόλαος Μάρτης!
      «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι είναι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!! Τα κραυγάζοντα μάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας. Διότι! θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση… Είμαι τελικά αισιόδοξος. Ας το καταλάβει ο Ελληνικός λαός και ενωμένος ν’ αγωνισθεί».

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.