Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13

Έχει τρελάνει την Ευρώπη: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που θα πουληθεί… τρελά εκατομμύρια! Και πώς να μην πουληθεί, δηλαδή…

paok-11ada
Όχι πως έπεσε ως…κομήτης. Όχι πως το όνομά του δεν ήταν εκ των προτέρων αποθηκευμένο σε ατζέντες ξένων ομάδων. Η σούπερ εμφάνιση του Δημήτρη Λημνιού στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Ελπίδων, ήρθε να αυξήσει τα κλαμπ που πραγματοποιούν focus στον 20χρονο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ.

Προ ημερών η Εθνική Ελπίδων επικράτησε (2-1) της Τσεχίας στο Γιάμπλονετς κι έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2019.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της «γαλανόλευκης» νίκης, υπήρξε ο Δημήτρης Λημνιός.
Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ σημείωσε ένα γκολ χάρμα οφθαλμών, που έκανε τους ξένους σκάουτερ και ατζέντηδες που βρέθηκαν στις εξέδρες να τρίβουν τα μάτια τους. Γκολ για Όσκαρ!
Και κάτι τέτοια γκολ, είναι που «φτιάχνουν» τους ποδοσφαιριστές και διαφημίζουν το όνομά τους.
Αν και στην προκειμένη περίπτωση ο Λημνιός είχε φροντίσει να συστηθεί εδώ και καιρό στους ευρωπαίους «εταίρους», κυρίως μέσω των εμφανίσεων του με τις μικρές Εθνικές ομάδες.
Προϊόντος του χρόνου ο νεαρός ποδοσφαιριστής εξελίσσεται και βάζει στο παιχνίδι του νέες αρετές, όπως επί παραδείγματι στο εκτελεστικό κομμάτι και το τελείωμα των φάσεων. Και η τελευταία «γαλανόλευκη» γκολάρα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Στην παλιά του ομάδα τον Ατρόμητο και στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται ως εξτρέμ, ωστόσο οι σκάουτερ που τον παρακολουθούν έχουν να λένε στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους, πως του ταιριάζει περισσότερο η θέση του δεύτερου επιθετικού και θα πρέπει να αγωνίζεται κοντά στην περιοχή.
Η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την υψηλή τεχνική κατάρτιση, τον αναγάγουν σε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ηλικία του.
Παρεμπιπτόντως, η Σαμπντόρια τον φιλοξένησε στη Γένοβα κι είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του πριν από δύο χρόνια, ωστόσο το επαγγελματικό συμβόλαιο που του πρότεινε ο Ατρόμητος τον κράτησε στο Περιστέρι.
Η μετέπειτα μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και οι «υψηλών βαρομετρικών» εμφανίσεις του με την Εθνική Ελπίδων, τον έκαναν ακόμα πιο γνωστό στο κύκλωμα των ευρωπαίων σκάουτερ.
Τον τελευταίο χρόνο υπάρχουν ομάδες που τον περνούν συστηματικά από το μικροσκόπιο τους στο πλαίσιο του scouting report.
H τελευταία γκολάρα με το εθνόσημο στο στήθος έγραψε το όνομά του και σε άλλες (καινούργιες) ατζέντες και σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν εσχάτως στην πιάτσα των ατζέντηδων, δεν θα αργήσει να έρθει η ημέρα που θα…σκάσουν επίσημες προτάσεις στον ΠΑΟΚ για την πώληση των δικαιωμάτων του.