Πως κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα κέρματα των 2 ευρώ που «αξίζουν» 60.000€

1
Από ότι φαίνεται, τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια νέα μόδα, όπου διάφοροι προσπαθούν να πουλήσουν μέσω του διαδικτύου κάποια ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ τα οποία υποτίθεται πως είναι συλλεκτικά, λόγω κάποιων ατελειών από κατασκευής τους.


Μάλιστα, στις διαδικτυακές πλατφόρμες δημοπρασιών, οι τιμές τους φτάνουν – και κάποιες φορές ξεπερνούν – τις 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για κέρματα τα οποία κόπηκαν το 2002 και δεν έχουν κεντραρισμένο το 2, από το «2002» ενώ ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».
Τα κέρματα αυτά, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, βγαίνουν προς πώληση στο ebay όπου πωλούνται από λίγα ευρώ έως πολλές χιλιάδες ευρώ. 62.400 ευρώ ζητάει συγκεκριμένα ένας πωλητής που έχει στην κατοχή του ένα από τα περίφημα αυτά κέρματα.
Πριν λοιπόν τρέξετε και σπάσετε τον κουμπαρά σας, με την ελπίδα ότι θα πλουτίσετε πουλώντας νομίσματα των 2 ευρώ για χιλιάδες, να σας ενημερώσουμε ότι κανένα από αυτά τα νομίσματα στην πραγματικότητα δεν έχει πουληθεί, καθώς η πραγματική τους αξία είναι… 2 ευρώ.
Μπορεί να μπαίνουν σε δημοπρασία για χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν πωλούνται για τόσο. Εκτός ίσως από μερικές περιπτώσεις, που μπορεί η αξία τους να φτάσει τις μερικές δεκάδες ευρώ…
Εμείς πάντως, που ψάξαμε στο ebay, το πιο ακριβά αγορασμένο κέρμα των 2 ευρώ ήταν μόνο για 14,20€. Μερικά είχαν ακόμα χαμηλότερη τιμή, ενώ στα περισσότερα η δημοπρασία τελείωνε χωρίς να υπάρχει ούτε ένας πλειοδότης.