Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα αλλαγή συνόρων !


Έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση, σχολιάζοντας την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Vision Plus TV, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του συζητά με την Ελλάδα την αλλαγή συνόρων.

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας;  Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης. Για αυτό το λόγο, εμείς ως έθνος πρέπει να ανδρωθούμε και να μην συμπεριφερόμαστε όπως τα παιδιά της γειτονιάς. Θα μας κυνηγήσουν με τις πέτρες. Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επικείμενες εκλογές, οι δημόσιοι άνδρες σκέφτονται για την επόμενη γενιά», ανέφερε, σχολιάζοντας την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Μαύρο (μελάνι) στον Ράμα, βαθιά κρίση στην Αλβανία (vid)
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου, αποκαλώντας το «μέρος» της Αλβανίας. «Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι», τόνισε, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πως τα Τίρανα ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.
Ο Ράμα επανέλαβε ότι στόχος της Αλβανίας είναι η ένωση του Κοσόβου με τη χώρα του, διευκρινίζοντας πως η συμμετοχή δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνησή του, στόχο έχει να περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα.
«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», σημείωσε συγκεκριμένα ο Ράμα, εννοώντας πως η ένωση δεν θα έχει μόνο πολιτιστικό νόημα, αλλά σε βάθος πολιτικό.

 ethnos.gr