Παρασκευή, Μαρτίου 15

Οργή αστυνομικών για τη δήλωση Κυρίτση: «Επικίνδυνες απόψεις. Θέλουν νεκρό αστυνομικό;»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com
«Η δήλωση του κ. Κυρίτση  έχει προκαλέσει οργή σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν
δεχθεί χιλιάδες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διαδηλώσεων ακόμα και στα γήπεδα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Δυστυχώς ο κ. Κυρίτσης έχει επιλεκτική μνήμη αφού ξέχασε τα θύματα της Μαρφιν όπου οι νεκροί ήταν αιτία επίθεσης από βόμβες μολότοφ» σημειώνει.

«Το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και εκφράζουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Τι θέλει να μας πει; ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός για να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.

Πρόταση για ιδιώνυμο αδίκημα

Παράλληλα οι αστυνομικοί σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη έχουν προτείνει την αυστηροποίηση των ποινών και την μετατροπή των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε ιδιώνυμο αδίκημα, που σημαίνει την άμεση προφυλάκιση των συλληφθέντων μέχρι να δικαστούν.

«Έχουμε προτείνει οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που έχουν αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο καιρό, να γίνουν ιδιώνυμο αδίκημα.  Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθουμε στην κανονικότητα» τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης.

«Διότι αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή σαν αστυνομικοί που ο καθένας επιτίθεται είτε στα ΜΑΤ ακόμα και σε πληρώματα περιπολικών και των ομάδων ΔΙΑΣ που προσπαθούν να συλλάβουν δράστες και μπαίνουν σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και δέχονται επιθέσεις, σίγουρα δεν είναι κανονικότητα» καταλήγει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών.








http://www.thessnews.gr/

ksipnistere.com