Κυριακή, Μαρτίου 24

ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ (ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΑΣΩΤΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΙΑ.



Ο  ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ  ΤΗΣ  ΣΤΟΑΣ  ΚΑΙ  Ο  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ  ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ …
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ». 
 
ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
«Ει βούλει πλούσιον τινά ποιήσαι, μη χρημάτων προστίθη, της δε επιθυμίας αφαίρει». ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
«Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες». 


ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
 
Ένας αγράμματος και αδίστακτος Εθνικός Δολοφόνος που ονειρεύεται καθεστώτα Τσαουσέσκου, Στάλιν και Χότζα.
Τσίπρας: «Να εφαρμοσθεί μοντέλο "ολιγαρκούς αφθονίας" στην ελληνική κοινωνία».



 ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

 
Για μοντέλο "ολιγαρκούς αφθονίας" μίλησε ο Α.Τσίπρας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο Α.Τσίπρας ξεδίπλωσε το όραμα του κατά την διάρκεια ομιλίας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκδήλωση με τον Εβο Μοράλες.
«Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην επίμαχη φράση του, που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη.
«Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.
Ο πρωθυπουργός του απάντησε, παραπέμποντάς τον στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς.
«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.
«Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.
Όμως η χρήση του ρήματος «συστήνω» σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα.
«Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε απ τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ.
Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν
Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη
Παράδειγμα: Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ' τις ιδεοληψίες της», έγραψε στο twitter, παραθέτοντας και το tweet του πρωθυπουργού.


   ΑΦΟΥ  ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ …ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ.
 
Το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο ο Π.Παυλόπουλος
Το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο πριν την παράθεση του επίσημου γεύματος του κ. Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Μακαριώτατε, σας απονέμω το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελείτε ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και συνέχισε: «Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν’ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο, στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του «Αγαπάτε Αλλήλους» έως το ύψιστο ιδανικό του "Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν"» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την τιμητική διάκριση υπογραμμίζοντας πως «ό,τι έγινε, αν έγινε, και ό,τι γίνεται, αν γίνεται κάτι, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας που έχει αντίκτυπο και στη ζωή των συνανθρώπων μας, δεν είναι έργο προσωπικό, είναι έργο συλλογικό.
Ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι Ιεράρχες, όλοι οι Κληρικοί, τα Εκκλησιάσματα των Ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.
Ευχαριστώ πάρα πολύ διότι με επιλέξατε σαν συνισταμένη όλης αυτής της προσπάθειας, και θα ήθελα να δεχθείτε και σεις, αυτή η διάκριση σε αυτό το παράσημο, αυτή η κίνηση να αντιπροσωπεύει πάντοτε την αγάπη σας προς την Εκκλησία μας, τους Ιεράρχες, τα μέλη, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι χωρίς να φαίνονται, χωρίς να θέλουν να κάνουν ή να έχουν διακρίσεις, δίνουν συνέχεια –και αυτό το συνέχεια είναι από αιώνες- μέχρι και σήμερα.
Να ευχηθούμε όλοι –και σεις κύριε Πρόεδρε- αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά».



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ