Σπείρα ταξιτζήδων με πειραγμένες ταμειακές μηχανές

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΥΝΕΛΑΒΕ 10 ΟΔΗΓΟΥΣ - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΚΟΜΠΙΝΑ
Σπείρα ταξιτζήδων με πειραγμένες ταμειακές μηχανές
.zougla.gr
Συνολικά δέκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε διάφορες περιοχές (κέντρο Αθήνας, Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, έξω από νοσοκομεία και πλατεία Αγίας Παρασκευής), κατηγορούμενοι για επέμβαση στην ταμειακή μηχανή και κατοχή πλαστών ειδικών αδειών οδήγησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε οδηγοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην εκδίδουν φορολογικές αποδείξεις και άλλοι πέντε γιατί κατείχαν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης.
Τα μέσα παρεμβολής (συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις) και οι πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.
Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα επεξηγηματικό βίντεο για το πώς γινόταν η κομπίνα:

Δείτε πως πειράζουν τις ταμειακές μηχανές τα ταξί - Δεκάδες παραβάσεις από ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Χειροπέδες σε 13 οδηγούς ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές
H συμμορία των ταξί
Έτσι πειράζονται τα ταξίμετρα...