Τετάρτη, Μαρτίου 13

Χαμαιλέων η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ - Από υφυπουργός του Σαμαρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Χαμαιλέων η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ -  Από υφυπουργός του Σαμαρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα της Φωτεινής Σκοπούλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά.
Μάλιστα η Φωτεινή Σκοπούλη, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή του τον Μάριο Σαλμά, που και οι δύο έχουν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Αλλά δεν είναι μόνο η θητεία της στο- αμαρτωλό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- υπουργείο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Είναι και τα όσα έχει δηλώσει αργότερα για τον φάκελο της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κα. Σκοπούλη είχε επανέλθει στην επικαιρότητα το 2017, όταν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη», ενώ είχε καταγγείλει αόριστα υπουργούς που «βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους». 
Ωστόσο, αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε δηλώσει «άγνοια» για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως «ο υπουργός αποφάσιζε».

Οι διαξιφισμοί της πρώην υφυπουργού Υγείας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετοί όσο υπηρέτησε στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. 
Οι ανακοινώσεις του κόμματος κατά της κ. Σκοπούλη ήταν πολλές και αιχμηρές. 
«Η ομολογία της υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Υγείας στο Δουβλίνο ότι η δραστική μείωση των δαπανών Υγείας στη χώρα μας είχε σοβαρές επιπτώσεις στην οργάνωση του υπάρχοντος συστήματος και σαν επακόλουθο στην παροχή φροντίδας υγείας στους πολίτες διαψεύδει με τον πιο κυνικό τρόπο τη μέχρι σήμερα επιχειρηματολογία των πολιτικών της προϊσταμένων στο υπουργείο Υγείας», έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013.

politika