Κυριακή, Μαρτίου 3

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ – ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΠΑΙΑΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ COMEBACK ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αυτό έλλειπε να λείπει ο πρεσβευτής – Ύπατος Αρμοστής Πάιατ, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου συνωστίζεται σχεδόν στο σύνολό της η κατεστημένη σαπίλα – με την εξαίρεση του αμερικανόδουλου Κουτσούμπα, που δεν είναι πρέπον να… εκτεθεί στο κοπάδι που τον ακολουθεί.
Στην δε ομιλία του, ο… πολυπράγμων Πάιατ εξήρε κατ’ αρχάς την προδοσία
των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος ενορχήστρωσε: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει. Με τη συμφωνία των Πρεσπών επέστρεψε ως πυλώνας σταθερότητας και καταλύτης για το ευρωπαϊκό μέλλον των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Με τη στρατηγική αυτή μπορεί να αποκατασταθεί ο κοσμοπολίτικος ρόλος της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια και τον κόσμο».
Έπειτα, αναφέρθηκε στην πλήρη αποικιοποίηση – αμερικανοποίηση της χώρας, επί των ημερών των… αποφοίτων της «μεγάλης της ΚΝΕ σχολής»: «Η Ελλάδα επίσης επέστρεψε με τη συμφωνία για τον αγωγό East Med. Επίσης η ολοκλήρωση του TAP φέτος, η αναβάθμιση της Ρεβυθούσας και ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη… όλα αυτά θα βοηθήσουν όχι μόνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και την απεξάρτηση απ’ το ρωσικό αέριο συνολικά στην περιοχή… Η Ελλάδα αποτελεί κλειδί στην περιφερειακή ασφάλεια και η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι πολύ στενή. Και οι ΗΠΑ όμως επέστρεψαν! Είδατε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ. Επίσης με το στρατηγικό διάλογο μεταξύ των κ.κ. Πομπέο και Κατρούγκαλου. Οι δύο κυβερνήσεις κάνουν μεγαλύτερες προσπάθειες».
ethnikismos.net