Η γυναίκα στο φλεγόμενο μπαλκόνι της Marfin ξεσπά κατά του Κυρίτση

Η γυναίκα στο φλεγόμενο μπαλκόνι της Marfin ξεσπά κατά του Κυρίτση


Την οργή της Μαρίας Καραγιάννη προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, «ότι από μολότοφ δεν έχει σκοτωθεί κανείς».

Είναι μια από τις γυναίκες όπου είχαν εγκλωβιστεί στην τράπεζα Marfin επί της οδού Σταδίου στην καρδιά της Αθήνας, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ στις 5 Μαΐου 2010.
Είναι η γυναίκα που είδαμε όλοι στο μπαλκόνι της τράπεζας να καλεί σε βοήθεια μίλησε με οργή στον ANT1 για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσ», είπε η κα Καραγιάννη.
«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κα Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη. «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές η κα Καραγιάννη.
«Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα», είπε για τους δράστες.
Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».
«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ.

O "αριστερός" κατρουλιάρης βολευτής που δεν θα ψήφιζε μνημόνια: Δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ

news.gr