Σάββατο, Απριλίου 20

Ο ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΙΣΛΑΜΟΚΑΜΙΝΗΣ-ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ...

Η ντροπή της Αθήνας, λέγεται «Πλατεία Βάθη»

Η ντροπή της Αθήνας, λέγεται «Πλατεία Βάθη»
Λίγα μόνο μέτρα, από το δημαρχείο της Αθήνας στη Λιοσίων , στην οδό Κ. Παλαιολόγου, μέρα μεσημέρι, ένας  ναρκομανής παίρνει τη δόση του, μπροστά στους περαστικούς.  Το φαινόμενο, μπορεί να εκπλήσσει, όσους διαβάζουν
αυτό το άρθρο, όχι όμως όσους  μένουν εκεί. Γι αυτούς,  είναι πια δυστυχώς, συνηθισμένο και καθημερινό, λέει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».
«Είναι σκηνές μιας Αθήνας που πολλοί δεν γνωρίζουν και άλλοι δεν θέλουν να μάθουν».

Πιο κάτω, πίσω από τα νεοκλασικά κτίρια του Δήμου της Αθήνας που φιλοξενούν το Αρχείο και τη φιλαρμονική , το όμορφο πάρκο , μόλις πέσει ο ήλιος μεταμορφώνεται. Οι νοικοκυραίοι αποχωρούν και τα «βαποράκια» και οι ναρκομανείς έρχονται. Αυτές οι εικόνες είναι μόνιμες, πια στην περιοχή κάτω από την Πλατεία Βάθη , όπου δημοτικά σχολεία και χώροι με ναρκομανείς σε εγκαταλειμμένα κτίρια γειτνιάζουν, όπως συμβαίνει με το 51ο δημοτικό σχολείο στην Ακομινάτου.

 Ο Ανδρεας  Κωνσταντάτος μαζι με τον υποψήφιο  σύμβουλο του Α Διαμερίσματος Αθήνας, με τον ίδιο συνδυασμό, Παναγιώτη Τσεκρέκο που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής ,   μίλησαν με τους κατοίκους, άκουσαν τα παράπονα τους, για την εγκατάλειψη τους από την κυβέρνηση και το δήμο και εισέπραξαν την οργή των επαγγελματιών, που βλέπουν τις δουλειές τους να μειώνονται και να εξαφανίζονται.

Ιδιοκτήτης καταστήματος, στην πόρτα του οποίου κατασκήνωσαν μόνιμα ταλαιπωρημένοι μετανάστες , ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας , τον έστειλαν στη δήμο και ο δήμος ξανά πίσω στην αστυνομία . Είδε και αποείδε, το κλείδωσε και αποχώρησε, αφού κανείς πελάτης δεν έμπαινε μέσα .  Και δεν είναι ο μόνος.  Όπου υπάρχουν στοές , πάμφτωχοι μετανάστες, έχουν εγκατασταθεί για να προστατευτούν από τα στοιχεία της φύσης και μαζί τους κάθε λογής μικροπαράνομοι.

Οι κάτοικοι ζουν σε μια συνοικία που βασιλεύει ο φόβος , μια  τριτοκοσμική συνοικία , στις παρυφές της Ομόνοιας , που φτάνει μέχρι τον Άγιο Παύλο, και  μοιάζει περισσότερο με συνοικία, πόλης της Ασίας η της Αφρικής . Ακόμα και η παιδική χαρά , η μοναδική που υπάρχει από τον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι και το Μεταξουργείο , δηλαδή σε μια περιοχή που ζουν κοντά 80 000 κάτοικοι, είναι  εγκαταλειμμένη και κλειστή. Στο  συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και στον Κώστα Μπακογιάννη, υπάρχει η πολιτική βούληση να εμπεδωθεί  το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, να φύγει ο φόβος , να καθαρίσει η περιοχή από τα ναρκωτικά και να γίνει ξανά γειτονιά ,με πλατείες και παιδική χαρά που θα φρουρούνται.