Η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις Βέμπερ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι κατηγορούν τη ΝΔ για παραποίηση της τοποθέτησης του Μ. Βέμπερ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι το γραφείο Τύπου της ΝΔ απέκρυψε τα όσα δήλωσε ο Βέμπερ για τη συμφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τα ρεπορτάζ της Καθημερινής, της Ναυτεμπορικής και του ΑΠΕ-ΜΠΕ γράφουν ότι ο κ. Βέμπερ

στην επίσκεψη με τον κ. Μητσοτάκη στη Νεμέα είπε ότι "η Ευρώπη καλωσορίζει την Συμφωνία των Πρεσπών". Σύμφωνα όμως με το “ενημερωτικό σημείωμα” της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα ο κ. Βέμπερ είπε μόνο “Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία”.

Ποιος αποφάσισε λοιπόν να λογοκρίνει τον κ. Βέμπερ; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στην Συμφωνία απέχει πολύ από το "έγκλημα" και "προδοσία" που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Γελοιοποιείται η ΝΔ»


Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γελοιοποιείται και δείχνει το πόσο απομονωμένη είναι από τη στιγμή που έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ.

«Η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο  ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα "κόπηκε" η δήλωσή του ότι  "η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών"! Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες, γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».


Πηγή:  thepressproject.gr