Μανιάτης Γιάννης : Ζητάει εξηγήσεις από τον Τσίπρα για την υπόθεση Πετσίτη

Μανιάτης Γιάννης : Ζητάει εξηγήσεις από τον Τσίπρα για την υπόθεση Πετσίτη
Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητά ο κ Γιάννης Μανιάτης αναφορικά με τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν τον Μανώλη Πετσίτη και έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρώτο Θέμα.
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στην Βουλή αναφέρεται στα τεράστια ποσά που φαίνεται να έχουν βρεθεί στους λογαριασμούς του κ Πετσίτη χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν αλλά και στην «εκπαραθύρωση» του στελέχους της Αρχής για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος που έκανε τις σχετικές έρευνες.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Προς:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα

Θέμα: «Αμείλικτα ερωτηματικά για τη σχέση Μαξίμου με το σκάνδαλο ELFE – ΔΕΠΑ»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν εμφανιστεί τους προηγούμενους μήνες για τις σχέσεις Μ. Πετσίτη – ELFE – ΔΕΠΑ, δεν έχετε απαντήσει στη Βουλή, παρά τις επανειλημμένες Επίκαιρες Ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει.

Στα ερωτήματα αυτά προστίθενται οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας. Ως αποτέλεσμα της «εξώθησης σε παραίτηση», ο εν λόγω υπάλληλος ζήτησε την άρση της απόσπασής του από την Αρχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;

http://gotosite.co/Bo75S
.