Παρασκευή, Μαΐου 10

Παρέμβασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση άδειας καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημήτριου, προκειμένου να τα μελετήσει.
Ακόμη, ζήτησε την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής καθώς και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και δεν προτίθεται να σταματήσει.

Αν η κ. Δημητριου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε αποφασίσει ομόφωνα είχε απορρίψει το νέο αίτημα για άδεια που είχε υποβάλει ο «Λουκάς» της 17Ν.

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα τους, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά (μετά τις έξι 2ήμερες ή 4ήμερες άδειες) έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Ο  Κουφοντίνας κρατείται στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».