Κυριακή, Μαΐου 19

Η παγκόσμια χούντα «προ των πυλών»: Ετοιμάζεται τεράστια βάση ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ δεδομένων



Μεγάλες ανησυχίες προκαλεί η απόφαση της ΕΕ.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, τη δημιουργία μιας εκ των μεγαλύτων βάσεων δεδομένων, που θα περιλαμβάνει τα βιομετρικά στοιχεία περισσότερων -κρατηθείτε- από 350 εκατομμυρίων πολιτών.
Ο στόχος είναι κυρίως οι πολίτες εκτός των χωρών της ΕΕ, αλλά θα περιλαμβάνονται και τα δεδομένα πολλών Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα.

Τα βιομετρικά αυτά στοιχεία περιλαμβάνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις σαρώσεις των προσώπων αλλά και μερικά ακόμη που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το Business Insider, όλα τα παραπάνω θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των υπηρεσιών μετανάστευσης, στην Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, όπως και στα πάσης φύσεως σώματα ασφαλείας.

Μιλάμε δηλαδή για το ΑΠΟΛΥΤΟ φακέλωμα.
Σημαντική πληροφορία: Η βάση που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δημιουργηθεί, πρόκειται ουσιαστικά να ενοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.





Business Insider
Η ψηφοφορία, έγινε στις 15 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεξήχθη σε δύο γύρους. Ο πρώτος αφορούσε σύνορα και έκδοση βίζας ενώ ο δεύτερος τη συνεργασία με δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Και στους δυο γύρους, υπερψηφίστηκαν.
Το τυρί: Αμέσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν πως θα αναπτυχθούν μηχανισμοί ασφαλείας που θα προστατεύουν τα περασμένα στη γιγαντιαία βάση προσωπικά δεδομένα και ως εκ τούτου την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αυτό θα γίνει, λένε, με νέες νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν αυστηρή πρόσβαση στα δεδομένα αυτά μόνο από σώματα ασφαλείας και δικαστικές αρχές.
Η φάκα: Τέτοιες δηλώσεις, περνούν στο υποσυνείδητο των ανθρώπων, πως υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται για κείνους, οπότε οι ίδιοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και απλά πρέπει να ζούν…αμέριμνα. Όλοι ξέρουμε, πως αν κάποιος χάκερ θέλει, μπορεί να σπάσει τα «ψηφιακά οχυρά» και να κάνει ο,τι θέλει με τα δεδομένα που θα σηκώσει.
Πολλοί αντέδρασαν, ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λένε πως ένα τέτοιο μέτρο θα αυξήσει την ασφάλεια και θα βοηθήσει τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, θα μειώσει το έγκλημα κτλ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει πως η γιγαντιαία βάση δεδομένων «θα κάνει τα συστήματα πληροφοριών της ΕΕ που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια και τη

μετανάστευση διαλειτουργικά, επιτρέποντας την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των συστημάτων».
Με λίγα λόγια, θα είναι ευκολότερο για τους υπαλλήλους των συστημάτων αυτών, να έχουν συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, δεδομένα που τώρα βρίσκονται διάσπαρτα για όποιον θέλουν, όποτε θέλουν. Υπενθυμίζουμε πως μιλάμε για βιομετρικά δεδομένα.
Ο στόχος της δημιουργίας αυτής της τεράστιας βάσης δεδομένων, λένε πως είναι η ταυτοποίηση των πολιτών εκτός ΕΕ, καθαρά για λόγους ασφαλείας και πρόληψης της τρομοκρατίας αλλά ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί πως δεν θα χρησιμοποιηθεί και για…άλλους σκοπούς;
Ο Jeroen Lenaers, εισηγητής της ΕΕ, δήλωσε πως το νέο σύστημα «θα εξασφαλίσει ταχύτερη, πιο συστηματική και πληρέστερη πρόσβαση στα συστήματα πληροφόρησης της ΕΕ για αστυνομικούς συνοριοφύλακες, αξιωματικούς μετανάστευσης και προξενικούς υπάλληλους προκειμένου να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

Politico EU
Όπως αναφέρει το Politico: «Το νέο σύστημα θα δίνει πρόσβαση στις αρχές στην επαληθευμένη ταυτότητα ενός ατόμου με μία μόνο σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων».
Αυτή η τεράστια βάση δεδομένων, του «Μεγάλου Αδελφού», δεν αποκλείεται να είναι τα «θεμέλια» για το παγκόσμιο αστυνομοκρατούμενο κράτος-χούντα που έρχεται.
Δείτε το βίντεο και προετοιμαστείτε.

el.gr

Loading...