Τρίτη, Μαΐου 7

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ , ΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ! ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ « ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ» ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

1
Τον πυρήνα της αριστερής ιδεολογίας και του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος χτύπησαν οι δύο φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει χλιδάτες διακοπές σε υπερπολυτελές σκάφος εφοπλιστικής οικογένειας.


Ο πρωθυπουργός καπνίζει αμέριμνος πούρο ενώ βρίσκεται εκεί οικογενειακά, με την Περιστέρα Μπαζιάνα και τα παιδιά του. Πρόκειται μάλλον για πρωθυπουργικές διακοπές τον Αύγουστο του 2018, λίγο καιρό δηλαδή μετά την τραγωδία στο Μάτι και τον τραγικό θάνατο 102 ανθρώπων, τραγωδία που επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δεν είναι, φυσικά, επιλήψιμο ή καταδικαστέο να απολαμβάνει κάποιος τις διακοπές του σε χλιδάτο σκάφος παρέα με εφοπλιστές ή επιχειρηματίες, όταν ανήκει στον κύκλο τους. Ωστόσο, αυτό θεωρείται αδιανόητο για έναν πρωθυπουργό. Δεν νοείται ηγέτης χώρας όπως η Ελλάδα, σε εποχή μνημονίου, με τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, να περνάει τις διακοπές του σε σπίτια εφοπλιστών ή στα κότερά τους. Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση Τσίπρα, ο οποίος έχει ενοχοποιήσει και αποδομήσει τις σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με την ελίτ του χρήματος και τη διαπλοκή.
Το αναλυτικό ρεπορτάζ στην σημερινή εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ
1.indd
.makeleio.gr