Πέμπτη, Μαΐου 9

Πέντε από τις ομορφότερες γωνιές στην Πλάκα

Πολυφωτογραφημένα σημεία που δεν χάνουν ποτέ την γοητεία τους

Πέντε από τις ομορφότερες γωνιές στην Πλάκα
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, αν όχι την ομορφότερη, γειτονιές στην Αθήνα. Γνωστή και ως «Η συνοικία των Θεών», όπως την αποκαλούν πολλοί, η Πλάκα προσφέρει αμέτρητες εικόνες που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο τον επισκέπτη της, μαγεύοντάς τον με τις γραφικές γωνιές της.

Αν και αμέτρητες, ξεχωρίσαμε πέντε από αυτές, οι οποίες αποτελούν και σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Αναφιώτικα


Μια γειτονιά- χρονομηχανή με τα μικρά ασβεστωμένα σπίτια που φέρνουν στο νου εικόνες περισσότερο από το μικρό και πανέμορφο κυκλαδονήσι της Ανάφης. Σε αυτήν, άλλωστε, οφείλεται και το όνομα των Αναφιώτικων καθώς από εκεί είχαν έρθει οι πρώτοι κάτοικοι τους. Ανθοστολισμένες αυλές και πανέμορφα σοκάκια, συνθέτουν μία από τις πιο αυθεντικές γωνιές της.

Οδός Τριπόδων


Ο αρχαιότερος δρόμος στον κόσμο που μετρά περισσότερα από 2.500 χρόνια ζωής, βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και δεν είναι άλλος από την οδό Τριπόδων.

Μνησικλέους


Τα πολυφωτογραφημένα, πλέον, σκαλάκια της Μνησικλέους κάνουν το γύρο του κόσμου. Γουστόζικα καφέ και καφενεία εκατέρωθεν στρώνουν μαξιλάρες σε αυτά και αμέτρητος κόσμος απολαμβάνει τη γραφικότητα της περιοχής καθημερινά, οποιαδήποτε ώρα.

Γωνία Λυσίου & Ερεχθέως


Αυτή η πανέμορφη και ολάνθιστη βουκαμβίλια πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες φωτογραφίες της Πλάκας που έχουν δημοσιευτεί στα social media. Βρίσκεται στη γωνία Λυσίου και Ερεχθέως, έξω ακριβώς από το καφέ Μελίνα, και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό και σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Αδριανού


Ένας από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Πλάκας, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς κάποια από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της πόλης. Ανάμεσά τους το ποτοπωλείο Βρεττός και η ταβέρνα τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου.