Νταβός: Το μεσαιωνικό χωριό που έγινε διάσημο θέρετρο

Νταβός: Το μεσαιωνικό χωριό που έγινε διάσημο θέρετρο
Το Νταβός (Davos) είναι δήμος στη νοτιοανατολική Ελβετία και αποτελεί έναν από τους πρώτους  τουριστικούς προορισμούς.Το χιονισμένο τοπίο του Νταβός μαγεύει τους επισκέπτες!
Το χιονισμένο τοπίο του Νταβός μαγεύει τους επισκέπτες!
Το δημοφιλές θέρετρο

Το Νταβός σύμφωνα με την καταγραφή του 2012 είχε 11.156 κατοίκους, είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις σε υψόμετρο 1.560 μέτρων και είναι η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη.

Ο σημερινός οικισμός στην περιοχή του Νταβός ιδρύθηκε στο τέλος του Μεσαίωνα. Το χωριό του Νταβός αναφέρεται για πρώτη φορά το 1213 ως Ταβάους (Tavaus).

Το 1280 οι βαρόνοι του Βαζ επέτρεψαν στους γερμανόφωνους Βάλζερ να εγκατασταθούν, και παραχώρησαν εκτεταμένα δικαιώματα αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα το Νταβός να γίνει ο μεγαλύτερος οικισμός Βάλζερ στην ανατολική Ελβετία.Από τα μέσα του 19ου αιώνα, το Νταβός οργανώθηκε με βάση το μοντέλο του Σοκόγουοβσκο και έγινε ένας δημοφιλής προορισμός για τους ασθενείς, διότι το μικροκλίμα στη κοιλάδα κρίθηκε εξαιρετικό από τους γιατρούς (με πρώτο τον Αλεξάντρ Σπένγκλερ) και συστάθηκε για ασθενείς με πνευμονική νόσο.

Νταβός: Πρώτος προορισμός για τους λάτρεις του σκι
Νταβός: Πρώτος προορισμός για τους λάτρεις του σκι


Σήμερα, το Νταβός αποτελεί διάσημο χιονοδρομικό κέντρο.