Σάββατο, Μαΐου 25

O MR. WHO IS WHO ΓΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - "ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!"

Ο Mr. Who is Who Γκόρης Δημήτρης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον νότιο τομέα Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη σε μία ξεχωριστή συνέντευξη!
"ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!"
Κύριε Γκόρη έχετε την έκδοση Who is Who όπου δημοσιεύονται βιογραφίες των Ελλήνων. Πείτε μας τι ποιότητα λαού είμαστε?
Όπως γνωρίζετε έχω μεγαλώσει στο εξωτερικό και τα τελευταία 12 χρόνια που ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα μπορώ να πω ότι ο Έλληνας έχει πολύ μεγάλες ικανότητες και πολύ καλή εκπαίδευση. Αυτό όμως δεν βοηθάει από μόνο του για να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε και άλλες ποιότητες όπως είναι ο σεβασμός. Για να προχωρήσουμε είναι χρήσιμο να σταματήσουμε να βάζουμε τα λεγόμενα «μέσα» να προωθούν
τους ανίκανους και οι ικανοί να αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτά πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Ο Έλληνας πρέπει να παίρνει την θέση με την αξία του.
Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά?
Με τα κοινά ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια και ως Έλληνας ομογενής βλέπω την χώρα μου υπό μία άλλη οπτική γωνία. Η χώρα μας και ο λαός μας δεν θα προκόψει όταν καθόμαστε σε έναν καναπέ. Για αυτό όλοι πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα και να φέρουμε τον κόσμο με το μέρος μας και ομαδικά να αλλάξουμε. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ένας απλός πολίτης που ζω και εγώ καθημερινά όλα αυτά τα προβλήματα.
Στον νότιο τομέα που είναι και η περιοχή μου, είμαι υποψήφιος σε 8 δήμους τον Μοσχάτο-Ταύρο, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη-Ελληνικό και Γλυφάδα και έχω αρχίσει ήδη εδώ και καιρό να καταγράφω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους σε κάθε δήμο. Έχω διαπιστώσει πάρα πολλές ελλείψεις και οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται στην ασφάλεια και προστασία του πολίτη, στην υγεία, στην ανεργία, στην επιχειρηματικότητα, στα σχολεία, στα αδέσποτα, στα σκουπίδια, στους ΑΜΕΑ, στα ρέματα, στα φρεάτια και στην ανάπλαση του πρασίνου.
Στην Καλλιθέα και στον Άγιο Δημήτριο έχει φτάσει η εγκληματικότητα στα ύψη. Εάν κάποιος π.χ. σου κλέψει το πορτοφόλι δεν καταγράφεται ως κλοπή αλλά σαν απώλεια για να μην ανεβαίνουν τα ποσοστά. Στον δήμο Μοσχάτο Ταύρου παρατήρησα ότι οι έως τώρα δημοτικές αρχές δίνανε μεγαλύτερη βαρύτητα στο Μοσχάτο και λιγότερο στον Ταύρο. Στο Παλαιό Φάληρο υπάρχουν προβλήματα με τα σχολεία, χρειάζονται ανακαινίσεις και καλύτερο εξοπλισμό και στον Άλιμο διαπιστώνονται υψηλά δημοτικά τέλη. Στην Νέα Σμύρνη παρατηρούνται τα περισσότερα ατυχήματα με το τραμ. Στον Ελληνικό-Αργυρούπολη το περιβόητο θέμα του παλιού αεροδρομίου που μένει άλυτο εδώ και χρόνια. Στην Γλυφάδα παρουσιάζεται το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών. Εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο να τα πετάνε. Στους παραλιακούς δήμους παρατήρησα επίσης ότι δεν υπάρχει χώρος να σταθμεύουν τα ταξί στους στην δεξιά λωρίδα του δρόμου παράλληλη με το τραμ. Και δημιουργείται έτσι μεγάλη συμφόρηση κυκλοφορίας.

Κύριε Γκόρη είστε αυτοδημιούργητος και έχετε κάνει τα πάντα μόνος σας με τα δικά σας χέρια. Όπως αγωνιστήκατε για την δουλειά σας σίγουρα θα αγωνιστείτε και για τον νότιο τομέα? Τι λύσεις προτείνετε?
Για τον καθένα δημότη ο δήμος είναι το σπίτι του και θέλω να τονίσω εδώ ότι θα συνεργαστούμε ως Περιφέρεια με τον Γιώργο Πατούλη να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Υπάρχουν λύσεις και αυτές πρέπει να προωθήσουμε με σθένος. Είμαστε πολίτες ενός κατώτερου Θεού? Όχι δεν είμαστε! Αξίζουμε αν καλύτερο αύριο με υγεία, αξιοπρέπεια και ευημερία. Έχω δουλέψει σκληρά στην ζωή μου και δίπλα μου είναι πάντα η Γυναίκα μου που με στηρίζει.
Άποψη μου είναι όσον αφορά τα σκουπίδια οι δήμοι θα μπορούσαν να διαλέγουν τα σκουπίδια και τα βιολογικά απόβλητα να μετατρέπονται σε ρεύμα και βιολογικό ντίζελ.
Η Περιφέρεια με συνεργασία των δήμων να μειώσουν τα δημοτικά τέλη. Πολύ βασικό για τον πολίτη και ειδικά τώρα που πληρώνει πολλούς φόρους.
Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να ενισχύσουμε την Αστυνομία με περισσότερο εξοπλισμό και προσωπικό. Να δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα, η περιφερειακή αστυνομία που θα συνεργάζεται με την δημοτική αστυνομία και την αστυνομία. Κατά την γνώμη μου αυτό το τμήμα  πρέπει να είναι ιδιωτικού δικαίου.
Μία πολύ καλή ιδέα μου είναι η δημιουργία των Περιφερειακών δημοτικών Κλινικών και φαρμακείων. Να μειωθεί αισθητά και οπωσδήποτε η γραφειοκρατία και να δυναμώσει η  άμεση εξυπηρέτηση.
Ιδέα μου επίσης είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με όλα τα παράπονα του πολίτη και καταγγελίες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δίνονται και λύσεις.
Θα εργαστώ για την ενίσχυση της Γυναίκειας επιχειρηματικότητας και γενικά της επιχειρηματικότητας με την δημιουργία helpdesks, όπου θα λειτουργούν ως σύμβουλοι για κάθε επιχειρηματία.
Επιτέλους, να ξεκινήσει το έργο στο Ελληνικό και να ανακαινιστεί η μεγαλύτερη Μαρίνα της Ελλάδας που βρίσκεται στον Άλιμο, ώστε έτσι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Προτείνω την ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης στην Πειραιώς από Μοσχάτο μέχρι Καλλιθέα καθώς επίσης και την δημιουργία δωρεάν υπογείων πάρκινγκ.
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να καθιερώσουμε αυτές τις βάσεις σε κοινωνικό, επαγγελματικό και ηθικό επίπεδο ώστε να το φαινόμενο του Brain Drain να μετατραπεί σε Brain Gain.
Το πρώτο βράδυ που θα βγω το πρώτο μέλημα μου να είμαι και πάλι στις γειτονιές που για να καταγράψω και άλλα προβλήματα και άλλα ζητήματα.
Θέλω να με προτιμήσουν οι πολίτες του νοτίου τομέα γιατί θα είμαι δίπλα του και θα παλέψω για αυτόν! Είμαι άνθρωπος της πράξης και της δράσης!
Σας προσκαλώ να επισκεφτείτε την σελίδα μου στο Facebook, ώστε να ενημερωθείτε για την πορεία μου, το έργο μου και τις θέσεις μου για το αύριο της Περιφέρειας.
Μάθετε περισσότερα για μένα:
https://www.facebook.com/dimitrios.goris/
#
Αξιολογήστε με και συστήστε με στους δικούς σας ανθρώπους.
 
Γκόρης Δημήτρης
Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος
Νοτίου Τομέα Αττικής
Κινητό: 6940 088386  EMAIL: dg@goris.gr