Τετάρτη, Ιουνίου 26

Προκλητικός Ερντογάν: Ο,τι και να λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις



erdogan_ar

Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος - Για τους S-400 δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, είπε ακόμα

Ό,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, που εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός.


«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και συνέχισε:

«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην σκεφτεί να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο.


Ούτε βήμα πίσω για τους S-400

Η Τουρκία «δεν θα κάνει βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος θα ξεκινήσει «τον επόμενο μήνα».

.protothema.gr/