Τετάρτη, Ιουνίου 26

Ο.Υ.Α. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό .Δείτε τη ¨δημοσκόπηση¨ που δεν έκανε ποτέ λάθος και δείχνει επ ακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών.



Ακόμα ¨χοροπηδάνε από τη χαρά τους ¨οι εταιρείες δημοσκόπησης . Ξέρετε γιατί ; ‘Έπεσαν μέσα στις Ευρωεκλογές και έτσι αποκατέστησαν την αξιοπιστία τους.
Αποκατέστησαν την αξιοπιστία τους που σημαίνει ότι , ό,τι δείχνουν από εδώ και πέρα και μέχρι την 7η Ιουλίου , αυτό και θα βγει .Άλλωστε , τι μπορεί να αλλάξει σε 40 ημέρες;

Η τέλεια συνταγή δηλαδή για να κατευθύνουν τη βούληση του λαού εκεί που θέλουν . ¨Εκπαιδευμένο¨ ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού να αποφασίζει με βάση το ρουσφέτι που θέλει , σπεύδει ως σαν υπνωτισμένο και με χωρίς βούληση , να στηρίξει το κόμμα που του δείχνουν ότι θα βγει πρώτο .
Ενστικτωδώς , επιχειρηματίες , συμφέροντα , φιλοδοξίες και χιλιάδες συμπολίτες μας δυστυχώς , σπεύδουν να συνταχθούν με τον νικητή που ¨βλέπουν να έρχεται¨ χωρίς να ξέρουν το γιατί .
Να πως οι δημοσκοπήσεις καθορίζουν το αποτέλεσμα και οδηγούν πλέον σε αυτοδυναμία το 1ο κόμμα .
Για αναρωτηθείτε , είστε ένας από αυτούς ;
Ας δούμε όμως την πραγματικότητα μέσα από μια άλλη ¨δημοσκοπική¨ οπτική.
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές λοιπόν του Μαΐου 2019 , ψήφισαν 5.920.355 πολίτες , ενώ δεν ψήφισαν 4.167.970 και ως γνωστό , η ΝΔ έλαβε 1.873.137 ψήφους και το ΣΥΡΙΖΑ 1.353.595 ,δηλαδή από τους 5.920.355 , οι 3.226.732 επέλεξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και 2.693.623 όλα τα υπόλοιπα κόμματα .
Η διαφορά ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ είναι 519.542 ψήφοι , όσο δηλαδή το 12% αυτών που δεν ψήφισαν.
Τα κόμματα που δεν κατεβαίνουν στις Εθνικές εκλογές την 7η Ιουλίου έλαβαν στις Ευρωεκλογές 499.031 , ενώ μαζί με τα και τα κόμματα που δεν θα εκπροσωπηθούν κατά πάσα πιθανότητα λόγο μικρού βεληνεκούς , πήραν στις Ευρωεκλογές 845.409 ψήφους
Εάν η αποχή αυξηθεί 2% , δε θα ψηφίσουν 118.407 άτομα , ενώ εάν ψηφίσουν 2% από αυτούς που δεν ψήφισαν στις Ευρο-εκλογές , θα έχουμε 83.360 νέους ψήφους
Με βάση κι αυτά, ας δούμε την ορθολογική στάθμιση του ποσοστού που θα λάβει σε μερικές ημέρες κάθε κόμμα ξεχωριστά , όπως προέκυψε με βάσει τους δικούς μας αλγόριθμους .
ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ : Τα πολεμικά σενάρια με την Τουρκία που μας απασχόλησαν έως τώρα , επισκίασαν την αίσθηση πικρίας που προκάλεσε η διαχείριση τους Μακεδονικού , από την οποία πιστώθηκε επικοινωνιακά περισσότερο η ΝΔ. Έτσι , το ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να βάλει στην θέση της ¨αίσθησης πικρίας¨ και να καλύψει το επικοινωνιακό κενό ,δείχνοντας πυγμή και αποφασιστικότητα στο ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξη με την Τουρκία. Αυτό συνεπώς πιστώνει σήμερα , περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ το οποίο εκκινεί πλέον ,σχεδόν από την βάση που δεν είχε επιβαρυνθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών .
Σε τι ποσοστό ;
Τον Σεπτέμβριο του 2015 το ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.920.000 ψήφους δηλαδή έχασε στην 4αετία έως σήμερα 570 .000 , ενώ η ΝΔ έλαβε τότε 1.500.000 και πήρε στις Ευρο-εκλογές του Μαΐου παραπάνω 370.000 ψήφους .
Εάν δεχτούμε κατ ελάχιστον ότι , εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών ( την οποία αποδοκίμασε το 68% ) το ΣΥΡΙΖΑ , απώλεσε το 40% από της ανωτέρω μείωσης , σημαίνει ότι ανέκτησε από την προβολή των πολεμικών σεναρίων 230.000 ψήφους από τους Χαμένους , ενώ αντιθέτως η ΝΔ δεν ωφελήθηκε από τα πολεμικά σενάρια
Περαιτέρω !
Επιπλέον αποχή 3% σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν επιπλέον 300.000 πολίτες και αναλογικά η ΝΔ θα χάσει 93.000 ψήφους και το ΣΥΡΙΖΑ 68.000 επομένως η διαφορά μόνο από αυτό θα μειώνεται κατά 25.000 ψήφους για κάθε 3% περισσότερη ΑΠΟΧΗ από τις Ευρω-εκλογές . Επειδή όμως η ΝΔ αποφεύγει να δεσμευτεί ξεκάθαρα για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ,θα επιβαρύνεται στο 60% του 5% της αποχής , δηλαδή για κάθε 5% αποχής η διαφορά θα μειώνεται κατά 30.000 ψήφους
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι , εάν η αποχή φτάσει τα επίπεδα του 2015 , 44% , η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει , με βάσει τα παραπάνω , κατά 260.000 ψήφους ή σε ποσοστό 48% περίπου .
Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα διαμορφώσουν τα παρακάτω .
ΚΙΝΑΛ ( ΠΑΣΟΚ) : Το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα απόλαυσε το μέγιστο της άνωσής του φτάνοντας στο 7,72% , από 6,28 το 2015 , αφού στο διάστημα της 4ατείας που πέρασε ξεδίπλωσε όλη του την στρατηγική και είχε αυτά τα αποτελέσματα . Ωστόσο ,η ¨ αποπομπή ¨ Βενιζέλου από το επικρατείας , που δείχνει ότι ξέμεινε από στρατηγικές , αποκαλύπτει το παρασκήνιο που θέλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ .
Αυτό πλέον ενεργοποιεί απροκάλυπτα μια τεράστια μεταφορά ψηφοφόρων από το ένα στο άλλο. Έτσι , το δίλλημα , γυρίζω στο ΚΙΝΑΛ που μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ σε μια πιθανή Κυβέρνηση ή πηγαίνω και εγώ στο ΣΥΡΙΖΑ αφού ¨γυρίζει¨ το μάτς , θα προκαλέσει ισχυρές τάσεις εξισορρόπησης που θα προσελκύσουν στο τέλος ψηφοφόρους από τα συγγενικά κόμματα που δημιουργήθηκαν . Τα πολιτικά κόμματα ΜέΡΑ25 και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ θα υποστούν μεγάλη φθορά και δεν αναμένεται να μπουν στην Βουλή , ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό των κομμάτων που θα παραμείνουν εκτός Βουλής .
Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι , δύσκολα κάποιος που δεν ψήφισε ΝΔ στις Ευρω-εκλογές θα της δώσει τώρα αυτοδυναμία .
Με βάση τα ανωτέρω :
Το ΣΥΡΙΖΑ από το 23,75 % θα φτάσει στο 28%
Το ΚΙΝΑΛ από το 7,72% θα κατέβει στο 7%
Η συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε το φαινόμενο του λεγόμενου ¨Πατριωτικού μετώπου¨ το οποίο για πολλούς λόγους , δεν μπόρεσε να εκφραστεί μέσα από ένα νέο κόμμα και κατακερματίστηκε . Η αδυναμία αυτή και η καθολική επίθεση όλων των κομμάτων σχεδόν στη Χρυσή Αυγή , γέννησε το κόμμα του κύριου Βελόπουλου το οποίο τελικά έλαβε μεγάλο ποσοστό από την ΧΑ και μικρότερο από την πίτα του ¨Πατριωτικού μετώπου ¨ το οποίο προσπαθούν να διαβολίσουν , από την άλλη πλευρά , το κόμμα ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ αλλά και άλλα κόμματα .
Το ποσοστό του λεγόμενου ¨πατριωτικού μετώπου ¨ αναζητά διακαώς πολιτική στέγη , την οποία δεν προσφέρει η ΝΔ ( παρά του ότι το επιθυμεί ) αφού αποφεύγει να δεσμευτεί ξεκάθαρα για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , δεδομένου του ότι , δεν κατεβαίνουν στις εκλογές τα κόμματα που εκφράζουν τα συναισθήματα του πατριωτικού μετώπου , να μεγαλώσει η ΑΠΟΧΗ και μα μην πιστώνεται η ΝΔ .
Εκ των ανωτέρω συνεπώς προκύπτει ( παραλείπεται περαιτέρω ανάλυση )
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ από 33% στο 32%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από το 4,87 να κατέβει στο 3,9% αφού υπάρχουν σε εξέλιξη οι ίδιες συνθήκες .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από το 4,18 % να ανέβει στο 8%
ΚΚΕ από το 5,35 % να ανέβει στο 6,5%
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η ΝΔ , παρά τις προσπάθειας κάποιων δημοκοπικών εταιρειών , δεν μπορεί να φτάσει στην αυτοδυναμία αφού παράλληλα το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής ( εάν γίνουν οι πράξεις ) ορίζεται στο 14% και για αυτοδυναμία απαιτείται 34,8% . Για κάθε 1% που θα λάβουν τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο , μειώνεται κατά 0,4% το ποσοστό που είναι αναγκαίο για την αυτοδυναμία. ξεκινώντας από το ταβάνι του 40.4%.
Εξάγεται δηλαδή το συμπέρασμα ότι οι ψηφοφόροι , δεν έχουν αποφασίσει εάν είναι καλύτερα για την χώρα , μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή μια αναγκαστική συγκυβέρνηση εθνικής ενότητας .
Υγ Τα αποτελέσματα που αναδείξαμε εδώ , δεν απηχούν κατ ανάγκη το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Εν Αθήναι 25 Ιουνίου 2019
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας Γεωπολιτικής Στρατηγικής )