Κυριακή, Ιουνίου 9

ΝΤΟΠΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΝΕΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ


Ήταν φτωχός κι έγινε πλούσιος. Συμβαίνει. Ήταν άσημη κι έγινε διάσημη. Συμβαίνει, μέσα κι αυτό. Επειδή κάποιος, κάποια έχει αξία. Άσε να λέει ο κοσμάκης ότι ήταν τυχερός. Ότι είχε μέσο. Ότι ήταν γκόμενος, γκόμενα του τάδε που τον, την προώθησε. Κι αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Όχι, όμως, ότι ο ατάλαντος, ο άχρηστος, η μετριότητα θα εκτιναχθεί
στην κορυφή μόνον με πλάγια μέσα.
Το άλλο, το ανάποδο. Ήταν πλούσιος κι έγινε φτωχός. Συμβαίνει κι αυτό. Χωρίς ο τύπος να βάλει... μέσο. Ήταν διάσημος και κάποια στιγμή ξεχάστηκε. Όλα έχουν την αιτία τους. Η ατυχία, η αναποδιά, η ανικανότητα να διατηρηθεί εκεί ψηλά που έφθασε.
Ο Daniel Craig, Βρετανός ηθοποιός, γνωστός και ως κινηματογραφικός Τζαίημς Μποντ, όταν ήταν ένας τίποτας, κοιμόταν σε παγκάκια. Ο Καναδός χολυγουντιανός κωμικός Jim Carrey, δίχως μία στην τσέπη κι αυτός κάποτε, κοιμόταν σε τροχόσπιτο, στην αυλή της αδελφής του.
Η αραπινούλα Halle Berry βολευότανε σε καταφύγιο αστέγων για να την βγάλει τις νύχτες.
Δεν είναι σίγουρο, λέω εγώ, όλοι οι πρώην ανύπαρκτοι που έγιναν υπαρκτοί, από το χαμένοι στο σωρό κατέλαβαν πρώτο τραπέζι πίστα, πως το είχαν μαράζι να ξεφύγουν. Πως το είχαν στο σημάδι και για χρόνια κυνηγούσαν το στόχο τους. Όχι. Στους περισσότερους προέκυψε.
Η Jennifer Lopez πλακώθηκε με τον πατέρα της, έφυγε από το σπίτι και τις νύχτες κοιμόταν στον καναπέ της σχολής χορού που σπούδαζε. Δεν είχε φράγκα να νοικιάσει ένα φτηνό διαμέρισμα. Σε άδειο σπίτι και άλλοτε σε αυτοκίνητο έβγαζε τις νύχτες της η Hilary Swank με τα δύο Όσκαρ..
Είναι κι αυτό ένα κίνητρο. Λέω για τη φτώχεια. Σε ντοπάρει να ψάξεις την επιτυχία.

apodytiriakias.gr...