Κυριακή, Ιουνίου 30

Αλλαγές στην κορυφή των Δημόσιων Επιχειρήσεων λίγες μέρες πριν τις εκλογές,....

Η δουλειά δεν μοιάζει καθαρή...

Η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγές στην κορυφή των Δημόσιων Επιχειρήσεων λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μετά την παράταση της θητείας στους 29 διευθυντές των νοσοκομείων!
Συγνώμη, αλλά, η δουλειά δεν μοιάζει καθαρή.
Υποτίθεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν σε συμφωνία με το Υπερταμείο, που ελέγχει τις ΔΕΚΟ.
Πλάκα μας κάνετε;
Τι έκανε το Υπερταμείο για τη ΔΕΗ που βουλιάζει, για τον ΟΑΣΘ, τη ΛΑΡΚΟ, το Μετρό, το ΟΑΚΑ, τα ΕΛΤΑ και τις άλλες δημόσιες πληγές;
Ακούει τον Τσακαλώτο;
Το Υπερταμείο, που ιδρύθηκε με απαίτηση της τρόικας το 2016 και υποτίθεται ότι ελέγχεται απ’ έξω, για να έχει στον έλεγχό του την ελληνική περιουσία, που το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για 99 χρόνια, και για να μην είναι η περιουσία αυτή στον έλεγχο των ελληνικών κυβερνήσεων, άφησε για κεφαλή της ΔΕΗ τον αρχισυνδικαλιστή Παναγιωτάκη, που έχει στείλει τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση στα βράχια!
Αυτό είναι το υπερεθνικό και δήθεν φερέγγυο Υπερταμείο!
Το Υπερταμείο είναι αυτό που δέχτηκε να διορίσει ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος τη σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Όλγα Χαρίτου στο 5μελες πανίσχυρο Εποπτικό Συμβούλιο μέχρι το 2021!
Το Υπερταμείο είναι αυτό που κάνει αυτές τις μέρες τις αλλαγές στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ χωρίς προκήρυξη των θέσεων, αλλά με τη συνδρομή εταιριών συμβούλων ειδικών σε θέματα προσωπικού!
Οι οποίες εταιρίες έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό και πληρώνονται αδρά και επιπροσθέτως από τους Έλληνες φορολογούμενους.
 Για να μη γίνονται οι διαφανείς διαγωνισμοί, αλλά να γίνονται διορισμοί στο ημίφως των «ειδικών»!
Το Υπερταμείο είναι αυτό που εδώ και 3 χρόνια που λειτουργεί δεν έχει δει τίποτε στη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που έχουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ και ζουν χάρη στις διαρκείς έκτακτες κρατικές χρηματοδοτήσεις, για να μείνει ανέγγιχτη η α λα Ολυμπιακή εταιρία διορισμών, με 6.500 υπαλλήλους και μεσαιωνικές μεθόδους την εποχή των emails και του Internet.
Το Υπερταμείο είναι αυτό, που παρακολουθούσε τη σκανδαλώδη πώληση του αεροδρομίου Ελ Βενιζέλος για εξευτελιστικό τίμημα.
Το οποίο ματαιώθηκε μετά το σάλο της αποκάλυψης, για να ανανεωθεί η σύμβαση λειτουργίας σε σχεδόν τριπλάσια τιμή!
Το Υπερταμείο είναι αυτό όπου γίνονται διαγωνισμοί για επιλογή συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάμβαναν να κάνουν άλλους διαγωνισμούς για επιλογή άλλων συμβούλων!
Το Υπερταμείο παρακολουθεί τη ΛΑΡΚΟ να κατατρώει τα χρήματα των φορολογούμενων, βυθιζόμενη σε ζημιές και χρέη που πλησιάζουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ με 1200 εργαζόμενους!
Το Υπερταμείο παρακολουθεί τη μη λειτουργία της τηλεματικής όπως ορίζεται από τον διαχειριστή, αλλά και αμφιβάλει κανείς αν έχει γνώση ότι πλήθος δρομολογίων που φαίνονται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ότι πραγματοποιούνται, δεν πραγματοποιούνται, όπως καταγγέλλουν χρήστες!
Οι οποίοι αναρωτιώνται αν τα μη πραγματοποιούμενα δρομολόγια στην πράξη, φαίνονται σε κάποια χαρτιά ότι πραγματοποιούνται!
Το Υπερταμείο είναι αυτό που παρακολουθεί και τη φθίνουσα οικονομική πορεία του ΟΑΣΑ, με τα χάλια του στόλου των οχημάτων και με το όργιο γύρω από τα ανταλλακτικά και τις προμήθειες υλικού.
Να μη μιλήσουμε για το ΟΑΚΑ, που το κολυμβητήριο δεν έχει λειτουργήσει από το 2004, ο περιβάλλων χώρος είναι χωράφια και σκουπίδια, τα κτήρια είναι κουφάρια, τα γήπεδα αλάνες.
Είναι κοινό μυστικό στους οικονομικούς κύκλους, ότι το περίφημο Υπερταμείο, που θα ήταν η εγγύηση ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα έκανε φέουδο διαφθοράς καμιά δημόσια επιχείρηση, είναι στην πραγματικότητα, εν πολλοίς, υπό την επιρροή του υπουργού Οικονομικών κ Τσακαλώτου!
Ο οποίος διορίζει και εντέλλεται.
Σ αυτό το περιβάλλον, η κυβέρνηση «και το Υπερταμείο» αποφάσισαν να αλλάξουν διοικήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, που η θητεία τους λήγει σε λίγες μέρες και μετά τις εκλογές!
Και περιμένουν να πιστέψει ο λαός ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι κομματικές για να φυτέψουν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά… αξιοκρατικές.
Ο λαός, ακόμα και αυτός που ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι ευκολόπιστος ή ενδοτικός σε ρουσφέτια και σε ταξίματα, αλλά δεν είναι ηλίθιος.
Ηλίθιος είναι μόνο στο μέτρο που επιτρέπει σε τρωκτικά να του τρώνε το εισόδημα.
Σε φόρους για να θραφούν υψηλόβαθμοι χρυσοκάνθαροι, αλλά και χιλιάδες φυτεμένοι με ρουσφέτια σε εταιρίες διορισμών.
Στις δημόσιες δηλαδή.
Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com