Τρίτη, Ιουνίου 25

Τρέχουν με αντίπαλο την αποχή και τον εφησυχασμό

«Να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης! Σας καλώ όλους στην πρώτη γραμμή!». Με αυτές τις ενθουσιώδεις λέξεις κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολίτες να συνταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να πάψουν, όπως είπε, τα πειράματα και να επιστρέψει στη χώρα η σιγουριά, η πρόοδος και η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές δουλειές.

Σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία διαπνέεται από μηδενικό ενθουσιασμό, έχει ελάχιστη αντιπαράθεση και ανεπαίσθητα διλήμματα, καθώς τόσο οι πολίτες όσο και τα κομματικά επιτελεία έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να συνεγείρει τα πλήθη σκοντάφτει σε αντικειμενικές δυσκολίες που κάνουν το επιτελείο του να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπίστωση ότι η κάλπη των βουλευτικών εκλογών είναι άδεια, όχι μισογεμάτη από τις ευρωεκλογές, και ότι πρέπει να γεμίσει ξανά από την αρχή. Επιπλέον ζήτησε με έμφαση ισχυρή εντολή διακυβέρνησης.
«Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό. Που θα ανταποκρίνεται άμεσα και απρόσκοπτα και θα δρα με τόλμη και αποφασιστικότητα» επισήμανε.
Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει: 
Ποιοι οι προβληματισμοί των στελεχών της Πειραιώς
Ποια κατηγορία ψηφοφόρων ανησυχεί τη ΝΔ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι και ο ρόλος τους
Ποια η στρατηγική της ΝΔ και οι στόχοι στους οποίους επικεντρώνεται
Ποιος ο ρόλος των τριών μικρών κομμάτων και γιατί αυτός θεωρείται τόσο σημαντικός για το επιτελείο της Πειραιώς
Το «γαλάζιο» πακέτο των φοροαπαλλαγών, τα ερωτήματα που εγείρονται και η απάντηση της ΝΔ
το «Βήμα της Κυριακής»