Παρασκευή, Ιουνίου 28

Αυτό είναι το μοναδικό βότανο που καταπολεμά τον θυρεοειδή!

Φωτογραφία για Αυτό είναι το μοναδικό βότανο που καταπολεμά τον θυρεοειδή!
Ένα φυτικό φάρμακο για τον υπερθυρεοειδισμό

Το όνομά του στα λατινικά:

Lycopus virginicus και το διεθνές του όνομα: Bugleweed

Παραδοσιακή ιστορία και χρήση

Η βιθανία είναι ένα βότανο που αναπτύσσεται σε πολύ υγρές περιοχές. Ιστορικά η βιθανία έχει χρη­σιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του βήχα και ως ηρεμιστικό. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για τη θε­ραπεία του ήπιου υπερθυρεοειδισμού.

Σύγχρονη έρευνα


Η βιθανία περιέχει λιθοσπερμικό οξύ, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για τη δράση του βοτάνου. Το λι­θοσπερμικό οξύ αυξάνει τα επίπεδα διαφόρων ορμο­νών στο σώμα, ειδικά των ορμονών που ενεργοποιούν τον θυρεοειδή και της ορμόνης θυροξίνης του θυρεοει­δούς (Τ4)(33-34). Η βιθανία εμποδίζει τη δέσμευση αντι­σωμάτων στον θυρεοειδή αδένα. Αυτά τα αντισώματα μπορούν να προκαλέσουν τη νόσο του Graves, την πιο κοινή μορφή υπερθυρεοειδισμού(35).

Δοσολογία

Συνιστώνται 1-2 γραμμάρια ολόκληρου του βο­τάνου την ημέρα ή 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του ήπιου υπερθυ­ρεοειδισμού, όπως το μελισσόχορτο και το λιθόσπερμο, όπως αναφέρει το voicenews.

Παρενέργειες

Η βιθανία δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με υποθυρεοειδισμό ούτε από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
kontranews
aetos-grevena