Κυριακή, Ιουνίου 9

Στελέχη της ΝΔ με συγγενείς στη Βουλή – Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ....

Στελέχη της ΝΔ με συγγενείς στη Βουλή – Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση | in.gr
Στο θέμα των μετατάξεων στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρινίζοντας ότι η εν λόγω διαδικασία, αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων, ζητώντας μάλιστα από την ΝΔ την απόσυρση στελεχών της από τα ψηφοδέλτια.



Πηγή: onetv.gr

Στο θέμα των μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:
– 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
– 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
– 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
– 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
– 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
– 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
– 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
– 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
– 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα
Υπογραμμίζοντας ότι επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μία μονιμοποίηση στη Βουλή, αντέτεινε ο Δ. Τζανακόπουλος, «θα μπορούσαμε όπως αντιλαμβάνεστε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, υπουργοί ή βουλευτές», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο (σ.σ. οι κ.κ. Τραγάκης και Δημοσχάκης) θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, και αν όχι, αναρωτιέμαι, αν τουλάχιστον ο κύριος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια».