Παρασκευή, Ιουνίου 14

Έρχεται ο νεοφιλελεύθερος «οδοστρωτήρας» Κούλης που θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους

globinfo freexchange
«Επταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο! Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων», απαίτησε ο «ευγενής» επιχειρηματίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφτηκε την Κω.
Δηλαδή, το «αφεντικό» δεν θέλει να έχει κανένα έλεγχο πάνω από το κεφάλι του και να κάνει ότι γουστάρει με τους εργαζόμενους. Αν μπορεί δηλαδή να τους βάζει να δουλεύουν
και δωδεκάωρα (όπως πέρασε με νόμο στην Αυστρία η συντηρητική δεξιά) και να τους δίνει ένα ξεροκόμματο, ίσα-ίσα για να μπορούν να δουλεύουν. Θεωρεί τον έλεγχο, δηλαδή αν τηρείται με λίγα λόγια η εργασιακή νομοθεσία, «εκβιασμό». Καταλάβατε νοοτροπία;
Προσέξτε το ύφος του: το «αφεντικό» με θράσος απαιτεί, χτυπώντας σχεδόν το χέρι στο τραπέζι, να μπορεί ουσιαστικά να εφαρμόζει συνθήκες σύγχρονης δουλείας, όχι μόνο χωρίς καμία επίπτωση, αλλά ούτε καν ενόχληση.
Υπήρχε καμία περίπτωση η καλύτερη εφεδρεία του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, που διεκδικεί την πρωθυπουργία, να του κόψει τη φορά και να πάρει το μέρος των εργαζομένων; Ασφαλώς όχι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νεοφιλελέ «οδοστρωτήρας» Κούλης συμφώνησε να του τα δώσει όλα, πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία:
«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους».


Αυτό είναι ότι χρειάζεται να ξέρετε για το τι περιμένει τους εργαζόμενους με μια κυβέρνηση ΝΔ. Η απάντηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο αυτός και η παρέα του πιστεύουν με τυφλό φανατισμό στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αυτές που επιβλήθηκαν με την Τρόικα και τα μνημόνια. Οι συνταγές ΔΝΤ δηλαδή, οι οποίες όπου και αν εφαρμόστηκαν έσπειραν την καταστροφή, ευνοώντας παράλληλα μια απειροελάχιστη μειοψηφία στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας και τους λοιπούς παρατρεχάμενους γύρω από αυτή.
Είναι αυτό το «μαγαζάκι» της Τρόικας εσωτερικού στην οποία ασφαλώς ανήκει και το «αφεντικό» που είδατε και η οποία έστελνε στις Βρυξέλλες κάποια «ραβασάκια» προκειμένου οι τεχνοκράτες της Τρόικας να τα προσθέσουν μέσα στα μνημόνια. Αυτά, που μετέπειτα βαπτίζονταν ως «μεταρρυθμίσεις» και δεν ήταν τίποτε άλλο από πλήρης απορρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας (δηλαδή εργασιακή ζούγκλα), περισσότερες φοροαπαλλαγές (αλλά μόνο για τα αφεντικά και το μεγάλο κεφάλαιο), ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Το είχε επιβεβαιώσει άλλωστε στέλεχος της ΝΔ και συγκεκριμένα, ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων της κυβέρνησης Σαμαρά, Μιχάλης Παπαδόπουλος:
“Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως”
“Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.”
Άρα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν άνοιξε μόνο την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, που είπε ο Τσίπρας. Άνοιξε και την όρεξη των εγχώριων αφεντικών που βλέπουν τον Μητσοτάκη ως τον άνθρωπο που θα συνεχίσει, χωρίς καμιά δυσκολία, να εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές για να προστατεύσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά τους.
Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν της δεξιάς έχουν πάρει φόρα από τη χαρά τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και δεν κρατιούνται. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν αναγγέλλουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι θα εφαρμόσουν σκληρό νεοφιλελευθερισμό, όπως ακριβώς απαιτεί και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Κινδυνεύουν να πάθουν αυτό που έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που οι μιντιακοί γκεμπελίσκοι κάνουν ότι μπορούν για να τους φέρουν στην εξουσία μέσω αδιάκοπης, καθημερινής προπαγάνδας.
Αν οι λούμπεν μικροαστοί, που απ’ότι φαίνεται έχουν πάθει αμνησία από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, δεν έχουν θυμηθεί και δεν έχουν καταλάβει ακόμα σε ποιους πάνε να δώσουν την εξουσία, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους …
failedevolution