Τετάρτη, Ιουνίου 12

Προσοχή! Μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Τέτοιο καλοκαίρι δεν θα χετε ξαναδεί

Δείτε τι ανέφεραν ξένοι μετεωρολόγοι για τον καιρό το καλοκαίρι του 2019:
Καθόλου ευοίωνες δεν είναι προβλέψεις των Αμερικανών μετεωρολόγων και ο καιρός στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα μας τα χαλάσει.
Μάλιστα κάνουν προβλέψεις και για την Ελλάδα με τους μετεωρολόγους της υπηρεσίας «Accuweather» να προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες για τη χώρα μας στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Φυσικά δεν λείψουν και τα κύματα καύσωνα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018, επικαλούμενη τους Αμερικανούς.
Όπως επισημαίνει, θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.
Χαλάζι, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι στα Βαλκάνια
Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στα Βαλκάνια, καθώς ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα μας, όπως επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Accuweather» ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία.
«Στην Ευρώπη, θα υπάρξουν περισσότερα κύματα καύσωνα από το 2018 τα οποία όμως θα είναι μικρότερης διάρκειας. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ο Αμερικανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ.