Παρασκευή, Ιουνίου 14

Η συγνώμη του Τσίπρα και η παραδοχή για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)

tsipras_alpha
Με απολογητική διάθεση εμφανίσθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεν είχαμε εκτιμήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά, πέσαμε έξω είπε, ενώ ακολούθως χαρακτήρισε «λάθος» για το οποίο ζήτησε «συγγνώμη από το λαό, όχι από το κόμμα» το όργιο των ρουσφετολογικών μετατάξεων στη Βουλή. Παράλληλα,
ο κ.Τσίπρας ανέπτυξε το αφήγημα του φόβου, υποστηρίζοντας ότι αν χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τότε, πρακτικά, θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση τι θα κάνει ο ίδιος εφόσον χάσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Πράγματι είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε το μήνυμα της δυσαρέσκειας στις ευρωεκλογές και για τον λόγο αυτό όπως είπε προχώρησε στην προκήρυξη των εκλογών.
Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών είπε εμείς δεν επιχειρηματολογούμε με βάση το φόβο αλλά τη λογική… «Θέλουμε τη σύγκριση προγραμμάτων» είπε ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μηστοτάκης είναι… οδοστρωτήρας (!) για τα κοινωνικά δικαιώματα.
«Το σχέδιο μας δεν είναι υπο την αίρεση της τρόικας. Η ΝΔ θέλει μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη των επιχειρήσεων. 1,5 δις κοστίζει η μείωση των φόρων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ που αφορούν τις μειώσεις στις δαπάνες για τους αδύναμους. Θα κόψει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την τακτική της κινδυνολογίας.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι κάνει τον λαγό της ΝΔ, «Κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Ειναι δυνατόν να προβλέπει με βάση το πρώτο τετράμηνο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Τσίπρας σημείωσε μάλιστα σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ότι μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές άνοιξε ξανά η όρεξη των Ευρωπαίων για απολύσεις στο δημόσιο. Δεν είναι τυχαίο θα γυρίσουμε πίσω στο 2012…. όλα αυτά οφείλονται στην ρητορική του προέδρου της ΝΔ που επιμένει να θεσπίσει το 1 προς 5 στο δημόσιο.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ.Τσίπρας ρωτήθηκε για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις στη βουλή, και άδειασε την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Συγκεκριμένα είπε: «Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό». Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι καθαρός. Δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης (!) για δημοσίους υπαλλήλους. Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα. Εγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η βουλή στο νόμο της κινητικότητας. θα ήθελα να προσφέρω μια «συγγνώμη» όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό.
Για τη Novartis, τη Δικαιοσύνη και τις καταγγελίες Αγγελή: Η υπόθεση δεν τιμά ούτε το πολιτικό σύστημα, η υπόθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα. Οι υπερτιμολογήσεις είναι διεθνές σκάνδαλο. Εμείς δεν είπαμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάναμε αυτό που απαιτούσε ο θεσμικός μας ρόλος.
Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι το κόμμα του επιδιώκει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη γιατί όπως ισχυρίστηκε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανοικτά θέματα με τη Δικαιοσύνη. Εκτιμησε μάλιστα οτι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το τι θα πράξει την επόμενη των εκλογών εάν χάσει και αν θα παραμέινει στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις… Εχω μάθει να κερδίζω… Δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα… Έχω κατακτήσει πράγματα σε πολύ μικρή ηλικία. Ο γνώμονας είναι να είμαι χρήσιμος για την παράταξη και την πατρίδα» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγοντας να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα και έκλεισε τη συνέντευξη του με αναφορές στην τουρκική προκλητικότητα.
Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ισχυρότερες συμμαχίες απ’ ότι έχει σήμερα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση… Έχουμε εξαιρετικές Ένοπλες Δυνάμεις… Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν. Και δεν θα δεχθούμε παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε μεταξύ άλλων.





 makeleio.gr