Τρίτη, Ιουλίου 16

¨"Ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη."

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
«Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, 
ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης, θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας…


Το ότι διαθέτετε ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας έγινε αρχικά αντιληπτό στο πανελλήνιο σε προεκλογική συνέντευξή σας, σε δημοφιλή τηλεπερσόνα».
«Γνωρίζω ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που...
προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ.
Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση μαζί σου για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.
Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι.
Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται – ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία».
«Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, όταν είπατε ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: ότι διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέλειους πολιτικούς. Απλώς δε διαθέτει τίποτε άλλο. Οι πολιτικοί της είναι τόσο τέλειοι και καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δεν αφήνουν τίποτε άλλο να ανθίσει».
«Ελπίζω τελικά να σταθείτε συνεπής στις αξίες σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν ξέρω όμως αν μπορείτε. Τι να πω, προσπαθήστε.
Για παράδειγμα, με βάση το αξιακό σας σύστημα, στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο headquarters για να πληρώνει λιγότερο ενοίκιο. Κανονικά, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή.
Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος».
.

.
* Και επειδει ειναι λογικο, μιας και σημερα το σαπιοσυστημα μας γεμιζει το κεφαλι με αξιες σκουπιδιων, ειτε αυτοι ειναι πολιτικοι, ειτε ειναι απολυτα τιποτα, τηλεπαιχτες, τηλεμαγειροι, τηλεξεκωλα κτλ., οι περισσοτεροι να μην γνωριζουν ποιος ειναι ο επιστολογραφος Ιωαννης Ιωαννιδης, ενας Ελληνας που λαμπει σημερα παγκοσμια και κανει υπερηφανο ολον τον Ελληνισμο στην Οικουμενη, βαζω μερικα στοιχεια για αυτον τον μεγαλο επιστημονα και Ελληνα.
Ο Ιωαννης Ιωαννιδης τελειωσε το Λυκειο στην Αθηνα, (συμμαθητης με τον Κουλη), τελειωσε με αριστα την Ιατρικη του πανεπιστημιου Αθηνων, στο οποιο εκανε και το διδακτορικο του. Στην συνεχεια εγινε καθηγης με τεραστιο επιστημονικο εργο στο πανεπιστημιο Ιωαννινων.
Ειναι εδω και πολλα χρονια καθηγητής ιατρικής, πρόληψης της υγείας, έρευνας υγείας και στατιστικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας (John P.A. Ioannidis, M.D., D.Sc.) ,
Εκλέχθηκε τακτικό μέλος στην Τάξη της Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (National Academy of Medicine, παλαιότερα γνωστή ως Institute of Medicine).
Το μεγαλυτερο σε κυρος επιστημονικο ιδρυμα στην Αμερικη, αλλα και ισως το κορυφαιο στον κοσμο, με συνολικα περιπου 300 μελη ολων των επιστημων.
Σημερα κατατάσσεται ανάμεσα στους 20 πλέον αναφερόμενους επιστήμονες παγκοσμίως και είναι ο πλέον αναφερόμενος γιατρός, ανάμεσα σε πάνω από 20 εκατομμύρια ατόμων που έχουν δημοσιεύσει στην επιστημονική βιβλιογραφία, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του έγκυρου Thomson Reuters.
Έχει δεχθεί δεκάδες βραβεία όπως το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας στην Κλινική Επιστήμη το 2007 και εξελέγη Μέλος επί τιμή του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας το 2014.
Ανήκει στους επιστήμονες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις παγκοσμίως .
Ειναι ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί (το 2010) από το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic ως «ο πιο τολμηρός επιστήμονας – διανοούμενος, ένας από τους σύγχρονους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή»!
Κυριάκος Τσαλίκης