Σοκ: Συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα με το νόμο Κατρούγκαλου – Πόσες έχουν εκδοθεί ήδη!

ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ....Πρόκειται για περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών,και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ
syntaxeis
Μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως είναι… πέρα για πέρα αληθινό. Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα! Αιτία ο νόμος Κατρούγκαλου που δεν ορίζει πλαφόν. Επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Θα μπορούσε ένας συνταξιούχος να παίρνει σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα;

Η απάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας αλλά και με επιβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι… ναι. Γιατί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έθετε ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης.
Έτσι, οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ βρέθηκαν μπροστά σε περιπτώσεις που τα ποσά προκαλούν ζάλη!
Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ. Γι’ αυτούς είχαν βγει συντάξεις που ξεκινούν από 8.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι τις 23.900 ευρώ, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων έως ότου να αποφασιστεί τι θα γίνει.makeleio.gr