Πέμπτη, Ιουλίου 11

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ


Η ΝΔ, για να μη ξεχνιόμαστε, έριξε στα βράχια την Ελλάδα. Με συνέπεια ο γιος του Αντρέα στη συνέχεια να φωνάξει το ΔΝΤ. Το κακό, όμως, ξεκίνησε από τον ανηψιό του Καραμανλή. Και τι έγινε στις εκλογές; Επέστρεψε η ΝΔ. Όχι, κύριε! Καμιά ΝΔ δεν επέστρεψε, επειδή δεν υπάρχει καμιά ΝΔ. Τι υπάρχει, τότε; Ένα... άλλο κόμμα με προσωρινό μεγαλομέτοχο διαφορετικό. Μια... άλλη ΝΔ με αρχηγό τον γιο του μακαρίτη Μητσοτάκη (φώτο).

Όταν λένε ότι κέρδισε ο Μητσοτάκης, τι ακριβώς εννοούν; Να σου πω εγώ, όχι τι εννοούν διότι οι άσχετοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, άρα δεν εννοούν τίποτα. Απλά μιλάνε για νικητή και είναι πάντα εκτός πνεύματος δημοκρατίας, η οποία για να λειτουργεί απαιτεί κόμματα, όχι πρόσωπα.
Μη μιλάνε για δημοκρατία όταν τον πρώτο λόγο έχει ο πρωταγωνιστής του θιάσου. Ο ηθοποιός, ο παριστάνων τον σταρ. Εκτός κι έχουμε να κάνουμε με θέατρο, μάλιστα με μπουλούκι που κάνει αρπαχτές.
Η Δημοκρατία ορίζεται από τα κόμματα, αυτά είναι τα θεμέλια της. Όταν ένα κόμμα κερδίζει ή χάνει επειδή κατεβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση μ' αυτόν ή τον άλλον αρχηγό, τότε το έργο είναι παρωδία δημοκρατίας. Η ΝΔ δεν είναι η ίδια, αλλάζει και δεν έχει... ευθύνες όταν βάζει μπροστά άλλον μπροστινό. Μια τον ανηψιό του Καραμανλή και τον Σαμαρά, μια τον γιο του Μητσοτάκη. Ωραίο, βολικό κόλπο, αντικαθιστούμε τον... αρχηγό και ξεχνάμε τη ζημιά που κάναμε.
Τι θα πει αρχηγός; Αυτό παίζει στο star system, στο σινεμά, στη βιομηχανία της μόδας, όχι στη Δημοκρατία που έχει ανάγκη αρχές και πρόγραμμα. Τα κόμματα θέλουν πρόεδρο που εκφράζει την Ιστορία του, αλλά και τα μέλη και τα στελέχη του. Με τα ελληνικά ''κόμματα'' τι γίνεται; Παραδίνονται με ανοικτά πόδια και ψηλά τα πόδια στο επόμενο αφεντικό.

apodytiriakias.gr