Παρασκευή, Ιουλίου 26

Τα πονηρά χαμόγελα και η θερμή χειραψία Τσίπρα - Βαρουφάκη στο Προεδρικό

Τα πονηρά χαμόγελα και η θερμή χειραψία Τσίπρα - Βαρουφάκη στο Προεδρικό

Από τον Άγγελο Κωβαίο
Σχετική αμηχανία επικράτησε εν γένει στην δεξίωση για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το βράδυ της Τετάρτης.
Τα προεκλογικά πάθη ήταν μάλλον αισθητά, οι επικοινωνίες και συζτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών περιορίστηκαν στα τυπικά. Είχε προηγηθεί άλλωστε και η - έστω χλιαρή - πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις…

Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν η καθυστέρηση του Γιάννη Βαρουφάκη,  ο οποίος έστησε για κάποια λεπτά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι είχαν πάρει θέσεις για την αναμνηστική φωτογραφία.
Πέραν αυτού πάντως, επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους η σχετικά θερμή χειραψία και τα χαμόγελα μεταξύ Βαρουφάκη και Αλέξη Τσίπρα.
Τέσσερα χρόνια έπειτα από το πολιτικό τους διαζύγιο και με άλλους ρόλους πλέον για τον καθένα, μπορεί το χαμόγελο να έκρυβε μία νοσταλγία για τις περιπέτειες που έζησαν μαζί - και στις οποίες υπέβαλαν μία ολόκληρη χώρα, το επεισοδιακό εκείνο πρώτο εξάμηνο του 2015… 


Πηγή: Reporter.gr