Πέμπτη, Ιουλίου 4

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι - Εκκενώθηκε οικισμός

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΞΙ ΜΠΟΦΟΡ
Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι - Εκκενώθηκε οικισμός
Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Μανίκια Εύβοιας, σε ορεινό σημείο με χαμηλή βλάστηση, μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου.
Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς απομακρύνθηκαν προληπτικά, μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής, οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου, του δήμου Κύμης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μανίκια, όπου πνέουν άνεμοι περίπου 6 μποφόρ.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη CANADAIR και τέσσερα ελικόπτερα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, που επικοινώνησαν με το zougla.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Θαρούνια.
Δείτε video που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος της περιοχής

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου: Πιστεύω πως η φωτιά μέχρι το βράδυ θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Ο δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, μιλώντας στο zougla.gr σχετικά με την πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, ανέφερε πως η κατάσταση στο μέτωπο φαίνεται να είναι καλύτερη. Όπως τόνισε, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε κάποια σημεία ελέγχουν τη φωτιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το βράδυ η πυρκαγιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Οι δηλώσεις του κ. Θανάση Μπουραντά στο zougla.gr

Εικόνα από google maps - Οικισμός Μανίκια στην Εύβοια
Εικόνα από google maps - Οικισμός Μανίκια στην Εύβοια







Πηγή φωτογραφιών: evianews.com, tvstar.gr

 https://www.zougla.gr/greece/article